Col·lab de Las Naves presenta 12 projectes innovadors per a transformar la ciutat de València

21 de octubre de 2019
CATEGORIA:
Agroalimentació
Energia
Mobilitat
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Aquests projectes abasten iniciatives que van des d’una APP que t’avisa de la caducitat del teu menjar, una de missatgeria ràpida amb 0 emissions, una plataforma online per a oferir entrades d’espectacles d’arts escèniques a preus assequibles a col·lectius desfavorits…
  • Tots els programes posats en marxa per Col·lab de Las Naves estan enquadrats dins de Missions 2030.

Els nous projectes de Col·lab, l’espai de suport a l’emprenedoria social i urbà de Las Naves, s’han presentat aquest matí en el centre d’innovació de l’Ajuntament de València amb l’objectiu comú de treballar per la transformació social i innovadora de la ciutat.

Tots els programes posats en marxa per Col·lab de Las Naves estan enquadrats dins de Missions 2030, la iniciativa que marcarà les línies de treball en innovació pública de l’Ajuntament de València durant els pròxims anys. Segons el regidor d’innovació de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, “cadascun dels projectes de Col·lab de Las Naves té com a objectiu transformar la ciutat. Ací se’ls ofereix suport, espai i mentorització a qualsevol tipus d’empresa, startup o projecte emprenedor que genere un impacte positiu en la qualitat de vida de les persones o l’entorn rural i urbà”.

La majoria de les persones i entitats mentores seleccionades seran residents en Las Naves, compartint instal·lacions amb els equips participants, amb el que es crea un entorn de suport continu mitjançant una àmplia bossa de sessions de mentorizatció individualitzada, especialitzada i generalista.

Tant participants com persones mentores comparteixen instal·lacions, en Las Naves, amb empleats i empleades públics, sense cap mena de barreres, amb el que s’afavoreixen sinergies i opcions de col·laboració. D’altra banda, els equips es donen suport entre sí, a través de sessions grupals en les quals es treballa en un ambient de co-creació.

Aquesta és la primera fase en la qual s’incorporen projectes en acceleració i pre-acceleració (depenent del grau de maduresa dels mateixos), i a l’abril de 2020 s’incorporaran altres dos programes de promoció de l’emprenedoria innovadora social i urbà: Scale up (per a donar suport a projectes més consolidats que estiguen en fase de creixement sostenible) i Pilot Test (per a aquelles iniciatives que necessiten fer proves pilot en entorns urbans i periurbans).

Les 12 iniciatives emprenedores i startups seleccionades són:

Àncora Cultura de la Mar. Projecte de protecció, divulgació i investigació del patrimoni arqueològic subaqüàtic i la cultura marítima valenciana. Àncora estableix xarxes entre col·lectius socials, culturals i institucions, conscienciant a la població mitjançant tallers i tot tipus d’activitats.

Broculy. App que utilitza la intel·ligència artificial per a avisar de la pròxima caducitat d’aliments frescos, proposant l’elaboració de diferents receptes per a evitar el desaprofitament de menjar. Amb Broculy no tornaràs a tirar un filet al fem.

Ciclogistic. Empresa de missatgeria ràpida i flexible localitzada a la ciutat de València. El repartiment es realitza amb vehicles que ofereixen garantia de zero emissions i amb riders amb contracte laboral, evitant la utilització de falsos autònoms.

Cicle Trimons. Projecte d’empresa en la qual joves amb dificultats d’inserció soci-laboral presten serveis de ciclomovilidad i acompanyament a persones majors, amb la finalitat de promoure l’envelliment actiu i les relacions intergeneracionals.

Cultura més social. Plataforma online que permet adjudicar, en condicions favorables, les entrades no venudes en espais d’art escènic i culturals a persones pertanyents a grups que habitualment estan exclosos del consum d’oferta cultural.

Ecommunia. Plataforma web per a la venda de productes i serveis ecològics i sostenibles. També disposa d’un cercador de projectes i recursos ECO, a fi de visibilitzar i fomentar la compra ecològica i de proximitat.

Emplogreen. Plataforma d’ocupació especialitzada en empreses d’economia verda, on professionals conscients amb el medi ambient poden trobar un treball d’acord amb els seus valors i on les empreses verdes poden captar talent compromés amb la seua causa.

Green urban data. Empresa que desenvolupa solucions d’Intel·ligència Ambiental per a contribuir a la creació d’entorns més resilients i saludables. Així mateix, faciliten la visualització i interpretació de dades per a ajudar a aconseguir compromisos ambientals i de lluita contra el canvi climàtic.

INMI. Plataforma que utilitza eines de geolocalització, per a connectar a persones immigrants a València amb serveis de la ciutat que puguen ser rellevants per a elles, facilitant la integració i la convivència.

PAZ Cycling. Botiga online de roba tècnica per a ciclistes elaborada amb materials reciclats i sostenibles, amb l’objectiu d’oferir als consumidors una alternativa de compra ecològica. Així mateix PAZ està creant un espai inclusiu per a donar suport a ciclistes joves i promoure el ciclisme en el barri del Cabanyal.

Pryntil. És un centre de creació artística i cultural que té com un dels seus principals objectius combatre el creixent problema de la soledat no desitjada i l’aïllament social de col·lectius en risc d’exclusió. Així mateix crearà una plataforma online en la qual establir xarxes socials humanitzades.

SFS Explorer. Sabatilles intel·ligents que ensenyen a les persones corredores a millorar la seua tècnica de carrera, mitjançant la generació d’estímuls auditius, prevenint lesions, rehabilitant patologies i millorant el seu rendiment. Les sabatilles SPS explorer també estan connectades a una app que recull diferent informació com a zones de contacte, camallada i velocitat.

COMPARTEIX:
TW - FB