Col·lab de Las Naves premia un vehicle elèctric, una plataforma d’assistència als migrants i una font sostenible

5 de novembre de 2020
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Col·lab és l’acceleradora pública de projectes de triple impacte de Las Naves, centre d’innovació de l’Ajuntament de València.
  • La primera acceleradora pública de València ha acollit en la seua 2a Edició a 15 projectes.

Un vehicle elèctric per al repartiment de mercaderies, una plataforma per a connectar a migrants amb serveis de la ciutat facilitant la seua integració local i un nou concepte d’estacions de recàrrega que fomenta el consum de l’aigua de l’aixeta d’una manera responsable són els tres projectes emprenedors que s’han alçat amb els 3 premis del Demo Day de Col·lab.

Col·lab, acceleradora pública de Las Naves, ha organitzat aquest esdeveniment perquè els seus 15 equips presenten els seus avanços:, cadascun en la seua categoria depenent de la maduresa del projecte: 5 d’ells en Pre-acceleració, 6 en Acceleració i 4 en Scale up.

Els projectes aborden reptes com cultura inclusiva, un projecte per a llogar mobiliari domèstic, un prototip de vehicle elèctric de repartiment en última milla, una eina online que permet obtindre indicadors ambientals de la ciutat, moda sostenible…

Carlos Galiana, regidor d’Innovació i Grestión del Coneixement de l’Ajuntament de València, ha manifestat que “gràcies a Col·lab, acceleradora pública de triple impacte: econòmic, social i mediambiental, podrem impulsar projectes que repercutisquen en el bé de la ciutat i que milloren la vida dels veïns i veïnes de València. Però, sobretot, podrem aconseguir l’objectiu que perseguim en l’estratègia d’innovació Missions València 2030. És a dir, una ciutat més saludable, sostenible, compartida i emprenedora”.

Projectes premiats
Els tres projectes emprenedors premiats han sigut ESUS Mobility, INMI, i Jibu h2o.

ESUS Mobility dissenya, fabrica i comercialitza vehicles elèctrics amb gran capacitat de càrrega i un sistema de direcció innovador, destinats a tots els sectors del transport de mercaderies.

INMI és una plataforma per a persones migrants que treballa de l’origen a la destinació, amb un ecosistema complet per a connectar a aquest grup de persones amb serveis de la ciutat, facilitant la seua integració local.

I Jibu h2o és un nou concepte de refilling stations que fomenta el consum de l’aigua de l’aixeta, d’una manera responsable, de confiança i lliure de plàstic.

“Si algú té dubtes del que és la innovació social, no té més que passejar-se per ací, o veure aquest Demo Day en el qual hem conegut projectes molt variats que donen solucions a les nostres vides”, ha afegit el regidor Galiana.

Els projectes que han exposat els seus resultats estan dividits per maduresa del mateix en 3 fases: Pre-acceleració, Acceleració i Scale up.

Els que han presentat dins de Pre-acceleració han sigut: Jibu h2o, T-RENDA, Recicladera, Horta Viva (by AbikeRevolution) i PAU Club de Ciclisme. Dins dels pitches de presentació de l’apartat d’Acceleració han participat els projectes: Cultura + Social d’Associació Adonar , Isibenestar , Organic Boosting, Emplogreen ecosocial, INMI i Reflash. I de Scale up han exposat els seus projectes: Val Vol 2.0, Àncora-Cultura de la Mar, ESUS Mobility i Green Urban Data.

En el cas del millor projecte en Pre-Acceleració s’han entregat 3.000 euros, en Acceleració el millor projecte ha rebut 4.000 euros i en Scale up el projecte amb millor trajectòria ha guanyat 5.000 €.

La primera acceleradora pública de València

Col·lab és una acceleradora pública que forma part de les Naus i l’objectiu de les quals és el foment de l’emprenedoria amb triple impacte: social, econòmic i mediambiental. És, a més, una de les eines del Marc Estratègic #MissionsValència, que desenvolupa la política d’innovació pública a la ciutat de València.

COMPARTEIX:
TW - FB