Col·lab de Las Naves tanca la seua quarta edició amb la presentació pública de 12 startups innovadores

8 de octubre de 2021
CATEGORIA:
Emprenedoria
Labs i Makers
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Entre les iniciatives que presentaran el seu treball es troba l’equip responsable del dispositiu que, durant els passats actes fallers, ja va estar controlant l’aforament instal·lat en un ninot.
  • Els projectes han desenvolupat propostes en diferents sectors, en els quals intenten aportar solucions innovadores que milloren la vida de les persones i el seu entorn
  • Totes les iniciatives dels equips de Col·lab de Las Naves s’emmarquen dins de l’estratègia Missions València 2030 per a una ciutat més saludable, sostenible, compartida i emprenedora.

Col.lab, acceleradora pública de triple impacte (econòmic, social i mediambiental) del centre d’innovació Las Naves de l’Ajuntament de València, tanca la seua quarta edició dijous que ve 14 d’octubre amb la celebració del Demo Day. Un total de 12 equips que han participat en ella exposaran els seus projectes, entre els quals es troben un dispositiu basat en visió artificial que detecta aglomeracions, pàrquings coberts per a bicicletes, cultura digital per a adults o fonts d’aigua intel·ligents.

Els emprenedors han treballat, durant sis mesos, al costat de professionals i mentors de l’acceleradora, amb el suport de tot l’equip i serveis de Las Naves. Els equips han participat en tres programes: Pre-Acceleració (iniciatives que estan buscant la validació i el reforç del seu model de negoci); Acceleració (aquelles que han validat el seu model de negoci i han iniciat la comercialització o estan a punt de fer-ho), i Scale-Up (en procés de consolidació de l’equip i creixement del model de negoci i vendes).

Entre les propostes desenvolupades s’inclouen iniciatives orientades a visibilitzar l’esport femení; fer més segura i còmoda la conducció de patinets elèctrics; fonts d’aigua intel·ligents geolocalitzadas; cultura digital per a adults; i un dispositiu d’intel·ligència artificial que detecta perills potencials i que, durant els passats actes fallers, ja va estar controlant l’aforament en una de les Falles instal·lat en un ninot.

Totes les propostes estan alineades amb l’estratègia d’innovació Missions València 2030 que desenvolupa la política d’innovació pública a València i que té com a objectiu construir una ciutat més saludable, sostenible, compartida i emprenedora.

Durant els últims sis mesos, els equips emprenedors han rebut formació en diferents àrees i han comptat amb mentors especialitzats en deu àmbits de gestió empresarial, sostenibilitat i innovació: model de negoci (lean startup); gestió d’equips i determinació de rols; RSE i relacions amb stakeholders; oratòria; màrqueting; estratègia i operacions; viabilitat i finançament; legal i acords entre socis; design thinking, i systemic thinking. També han participat en diferents esdeveniments, com a jornades i trobades de networking i amb potencials inversors.

El Demo Day que tindrà lloc el dijous 14 d’octubre, a les 18 hores, posa el fermall d’or a la quarta edició dels programes d’acceleració. Està obert a totes les persones interessades i es podrà seguir en streaming (a través del canal de YouTube de Las Naves).

Les intervencions s’organitzen en tres blocs, un per cada programa. En finalitzar cadascun d’ells, es designarà al millor projecte per categoria, que rebrà un premi en metàl·lic per a poder avançar en el seu treball. En el cas de Pre-Acceleració, s’entregaran 3.000 euros; en Acceleració, 4.000 euros, i en Scale-Up, 5.000 euros.

Scheduled Emprenedoria Labs i Makers Noticies Col·lab
COMPARTEIX:
TW - FB