Col·lab de Las Naves busca projectes innovadors per a una València saludable, compartida, sostenible i emprenedora

7 de setembre de 2020
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Els projectes seleccionats, amb impacte social, econòmic i mediambiental, optaran a un suport econòmic de 3.000€ en Pre-acceleració, 4.000€ en Acceleració i 5.000€ en Scale Up.
  • El termini de presentació de sol·licituds acaba el 30 de setembre de 2020.
  • Les persones i equips seleccionats també podran gaudir d’un espai de treball i una àmplia bossa de mentorización durant 6 mesos.

La reducció de residus, la lluita contra l’obesitat, el consum responsable, l’adaptació al canvi climàtic o la reducció de desigualtats són algunes de les àrees que Las Naves contempla en la tercera convocatòria dels seus programes Col·lab de suport a l’emprenedoria innovadora amb impacte social i mediambiental.

Aquests programes formen part del marc estratègic Missions València 2030, que desplega la política d’innovació pública de l’Ajuntament de València amb el suport d’altres administracions públiques, el sector privat, el món de l’educació i el coneixement, així com la societat civil organitzada.

De fet, tal com assenyala Carlos Galiana, regidor d’Innovació, “els projectes que seleccionarem per a aquesta tercera convocatòria s’uniran al viatge col·lectiu que suposa Missions València i la destinació del qual és una ciutat compartida, sostenible, saludable i emprenedora”. A través de Col·lab, afig Galiana, “donem suport a l’emprenedoria innovadora que tinga un impacte positiu en la millora de la qualitat de vida de les persones que vivim a València, així com del nostre entorn”.

Les persones i equips que vulguen formar part de Col·lab a través d’aquesta nova convocatòria, podran optar a ser seleccionats en un dels tres programes disponibles que començaran a la fi d’octubre de 2020:

– Co·lab Pre-acceleració, que ofereix acompanyament a aquelles iniciatives emprenedores que estan buscant la validació del seu model de negoci.

– Col·lab Acceleració, que té com a finalitat el suport a aquells projectes emprenedors que tenen cert rodatge i que estan a punt d’iniciar la seua fase de comercialització (o porten només uns mesos venent el seu producte o servei).

– Col·lab Scale Up, que està dissenyat per a fer costat a xicotetes empreses innovadores i startups perquè incrementen de manera notable la seua xifra de negoci i milloren els seus processos operatius.

Una vegada passat el procés de selecció les persones i equips gaudiran, durant 6 mesos, d’una àmplia bossa de mentorització individual especialitzada en àrees com a metodologies d’emprenedoria en entorns inestables, màrqueting i vendes, oratòria, responsabilitat social, gestió d’equips, estratègia, metodologies de treball àgils, assessorament legal, així com sessions de treball grupal.

A més, se’ls proporcionarà un espai de treball totalment equipat, activitats de networking, accions de visibilització del seu projecte, xarrades especialitzades i teamworks, amb l’oportunitat també d’exposar el seu projecte en un demo day que tindrà lloc el mes d’abril de 2021.

Aquests programes compten amb un protocol d’actuació enfront de Covid-19 i s’han implementat les pertinents mesures de seguretat en els espais de treball (distància social en àrees compartides, gels hidroalcohòlics, plans d’actuació, etc.). Mentre dure l’actual situació generada pel Covid-19 s’optarà per un model mixt de treball en remot i presencial i, en cas que s’origine una nova situació de confinament, els programes continuaran en format 100% online, com ja es va fer entre març i juny de 2020.

Per a entrar en el procés de selecció, així com consultar les àrees de rellevància, les persones interessades trobaran tota la informació en ‘Presenta el teu projecte’, dins de la secció Col·lab en la web de Las Naves: https://collab.lasnaves.com/es/

Pot optar a aquests programes de promoció de l’emprenedoria innovadora qualsevol tipus de persona física (majors d’edat a títol personal o autònoms) o jurídica (SLs, cooperatives, empreses d’inserció, associacions, etc.). També es podran beneficiar d’aquests programes persones intraemprenedores, tant del sector públic com del privat.

Dotació econòmica per als millors projectes

Amb la finalitat de fer costat als equips i persones que tinguen un millor acompliment durant la seua estada en Las Naves, s’ha establit un programa de suport econòmic que consisteix en una ajuda de 3.000€ en Pre-acceleració, 4.000€ en Acceleració i 5.000€ en Scale Up.

Aquests programes, que no tenen cost per als participants, comencen a la fi d’octubre de 2020. Per a aquelles persones que estiguen interessades a presentar la seua candidatura, la convocatòria pública està oberta fins al 30 de setembre de 2020.

Què és Col·lab?

Col·lab és una acceleradora pública per a projectes emprenedors de triple impacte: social, econòmic i mediambiental, posada en marxa des de Las Naves. En Col·lab s’ofereix, a més d’espais de treball i de reunions, mentorització intensiva en 10 àrees clau per als projectes emprenedors i accions de facilitació, networking i teambuilding. Així mateix, des de Col·lab es brinda suport financer per a les millors iniciatives emprenedores que participen en els seus programes i s’organitzen tant demo days com investors days.

COMPARTEIX:
TW - FB