Col·lab busca 15 startups innovadores que impacten en la missió climàtica de València

6 de abril de 2022
CATEGORIA:
Emprenedoria
Missions València 2030
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Les iniciatives emprenedores s’integren en tres programes, en funció del seu desenvolupament (Pre-Acceleració, Acceleració i Scale-Up) i compten amb accés a espai i mitjans de treball, mentorización i networking
  • Els equips amb millor evolució i projecció en cadascun dels tres programes de cada edició reben una aportació econòmica per a impulsar el seu desenvolupament

Col·lab, acceleradora pública d’empreses innovadores amb triple impacte -social, mediambiental i econòmic- de Las Naves, obri la convocatòria de la sisena edició dels seus programes centrada en iniciatives emprenedores que impacten en la missió climàtica, primera de l’estratègia Missions València 2030. Les candidatures poden registrar-se fins al dia 2 de maig, a través del seu web (https://bit.ly/convocatoriacollab6). Com a novetat, en aquesta edició les iniciatives emprenedores han d’estar dirigides als dominis de la missió, emmarcats en l’estratègia d’innovació urbana Missions València 2030.

La sisena edició es desenvoluparà entre maig de 2022 i octubre de 2022 en Las Naves, el centre d’innovació de l’Ajuntament de València. Participaran quinze startups, entre els tres programes de Col·lab, que s’adapten a diferents nivells de desenvolupament: Pre-Acceleració, Acceleració i Scale-Up. Se sumaran al més de mig centenar d’iniciatives que ja ha impulsat l’acceleradora.

“Col·lab s’ha consolidat, en els últims anys, com un dels agents clau per a fer front als reptes que ens plantegem en l’estratègia d’innovació de la ciutat, Missions València 2030. Les persones emprenedores que han passat per l’acceleradora han demostrat que crear solucions que milloren la vida de les persones i el seu entorn i, al mateix temps, siguen viables i escalables, és possible. Però, a més, que les oportunitats i possibilitats van multiplicant-se a mesura que avancem en la direcció que ens portarà a una ciutat més, sostenible, saludable, compartida, creativa i pròspera”, afirma Carlos Galiana, regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València.

Mentorització, espai de treball i networking

La participació en els programes d’acceleració de Col·lab no tenen cost per als equips, que compten amb espai de treball en Las Naves, en un ambient creatiu i inspirador, i reben mentorització en deu àmbits de gestió empresarial i sostenibilitat.

A més, els equips se secunden entre si, a través de sessions de mentorització i treball grupal en les quals es treballa en un ambient de cocreación, i comparteixen instal·lacions amb els tècnics d’I+D+i de Las Naves, especialistes en múltiples àrees com a mobilitat, energia, salut, agroalimentació, participació ciutadana, o cultura. També participen en diferents accions i esdeveniments, com a jornades i trobades de networking, amb altres agents de l’ecosistema emprenedor i amb potencials inversors.

“En Col·lab, creiem en el treball basat en la col·laboració i les aliances. Compartir aprenentatges, coneixements i experiències ens ajuda a avançar en els objectius compartits de millora de la vida de les persones i del medi ambient i és, sens dubte, un dels factors que ha convertit a l’ecosistema emprenedor de València en referent en el context nacional”, destaca Marta Chillarón, directora de Las Naves.

Les millors startups de cada edició rebran una aportació econòmica per a impulsar el seu desenvolupament. En total, Las Naves aportarà més de 200.000€ en aquest programa a través del suport en mentorització, espai físic, activitats de networking…

Quins són els reptes en els quals se centrarà l’acceleradora?

En la sisena convocatòria de Col.lab, s’han definit dotze àrees d’impacte, en les quals hauran de centrar-se les propostes emprenedores: Teixit associatiu i xarxes ciutadanes intergeneracionals i interculturals; Benestar, educació i salut en totes les etapes de la vida; Governança urbana i metropolitana; Mobilitat urbana i metropolitana sostenible, inclusiva i eficient; Transició energètica justa i inclusiva; Alimentació sostenible i de proximitat; Desenvolupament econòmic integrador i sostenible; Innovació, cultura i turisme sostenible; Resiliència climàtica, territori i renaturalització de la ciutat; Habitatge accessible i sostenible; Ciutat inclusiva i de proximitat, i Regeneració urbana basada en la cohesió social, l’accessibilitat i la sostenibilitat.

Les persones emprenedores hauran d’aportar solucions innovadores, bé pel seu caràcter disruptiu, o per plantejar sistemes, mètodes, tècniques o productes nous o significativament millorats.

Entre els criteris de selecció de les 15 startups que participaran en la nova edició dels programes d’acceleració destaquen el coneixement de la necessitat i rellevància de la proposta; l’adequació de la solució a la necessitat que es pretén cobrir; el grau d’innovació; l’impacte social i/o mediambiental previst; la viabilitat econòmica; l’escalabilitat de la idea, i el perfil de les persones que integren cada equip.

Missions València 2030

Col·lab és una de les principals eines que té l’estratègia d’innovació Missions València 2030. El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

S’ha llançat la primera missió, València Ciutat Neutra, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra i formar part de les 100 ciutats que la Comissió Europea seleccionarà dins de la missió “ciutats intel·ligents i climàticament neutres”.

COMPARTEIX:
TW - FB