Fotografía de Sebastián Fagonde creador de Cogniti

Cogniti revoluciona l’educació digital per a persones majors amb la seua plataforma formativa accessible 

17 de maig de 2023
CATEGORIA:
Emprenedoria
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La startup llança una campanya de micromecenatge en Goteo per a impulsar el seu producte que augmenta les habilitats per a aprendre a usar apps, el mòbil o l’ordinador
  • L’empresa forma part dels programes de Col·lab, l’acceleradora pública de Las Naves, el centre d’innovació de l’Ajuntament de València

“Quantes vegades ta mare o persona major pròxima t’ha demanat ajuda amb el WhatsApp, el correu o perquè li configures el mòbil?”, és la pregunta que es fa Sebastian Fagonde, fundador de Cogniti, la startup que revoluciona l’educació digital per a persones majors amb una eina accessible i inclusiva.

Cogniti ha desenvolupat una plataforma amb la qual aprendre a usar les apps més populars, el mòbil, l’ordinador i totes les ferramentes digitals que més obstaculitzen i descoratgen les persones de més edat en l’ús de la tecnologia. “L’augment de les habilitats digitals de les persones majors els ajuda a incloure’s en la societat, mantenint-les connectades amb familiars i amics, generant independència i autonomia”, explica el CEO de la startup.

L’empresa forma part dels programes de Col·lab, l’acceleradora pública de Las Naves, el centre d’innovació de l’Ajuntament de València. Una iniciativa emprenedora que, a més, ha llançat ara una campanya en Goteo, plataforma de micromecenatge cívic i col·laboratiu per a iniciatives ciutadanes i projectes socials, amb l’objectiu d’impulsar el seu producte per a reduir la bretxa digital de les persones majors.

L’objectiu de Cogniti és expandir el coneixement digital en la població adulta per a mantindre-la actualitzada, connectada i que siga independent. “L’empresa va nàixer per petició d’una persona major que no s’aclaria amb el seu mòbil. D’aquesta lluita per reenviar un vídeo de WhatsApp, va nàixer la idea de tindre un sistema d’autoconsulta que l’ajudara a entendre com realitzar aquest tipus de tasques amb major destresa”, apunta Fagonde.

Des d’eixe moment i fins ara, la startup ha fet molta faena de camp i investigació per a desenvolupar tant la seua plataforma com el material formatiu, fins a arribar al producte que està ara acabant. “La nostra major satisfacció és comprovar que realment funciona i que anem per bon camí”, afirma el fundador de Cogniti.

Un dels avantatges fonamentals de la plataforma és que tot el material formatiu es troba en un sol lloc, simplificant la consulta i evitant que les persones hagen de buscar informació en llocs diferents. A més, “el mètode d’ensenyament està adaptat i seqüenciat perquè aprendre siga fàcil i senzill”, comenta Fagonde.

Campanya de micromecenatge

Cogniti ha llançat una campanya de micromecenatge com a mètode de finançament perquè és una eina que, a més de per a obtindre fons, “serveix per a conscienciar a la comunitat amb l’objectiu que s’involucre amb la nostra iniciativa emprenedora i ens done suport per a tirar avant”, remarca el CEO. D’una altra banda, les aportacions realitzades a aquesta campanya de micromecenatge tenen una bonificació fiscal de fins al 80% a Espanya.

El termini per a participar-hi està obert fins a principis de juny en Goteo, una plataforma que només treballa amb iniciatives d’impacte social i medi ambiental. Cogniti destinarà els fons a 3 àrees fonamentals actualment: la creació de material formatiu, la consolidació de l’equip de treball i la difusió i promoció del servei.

Col·lab i el seu valor diferencial

La participació de Cogniti en Collab va ser decisiva, diu Fagone, per a fer progressar el seu model de negoci. En només 6 mesos vam poder aterrar la idea, definint temes estratègics, d’equip, operatius i legals, polint l’oferta i el producte fins a obtindre un Producte Mínim Viable (PMV) d’acord amb els objectius prèviament fixats. Un sprint que ens ha donat enormes resultats”, afig el CEO.

Col·lab és l’acceleradora pública de triple impacte de Las Naves, el centre d’innovació de l’Ajuntament de València. Els programes de Pre-acceleració, Acceleració i Scale Up de Col·lab estan alineats amb el Marc Estratègic Missions València 2030, que desenvolupa la política d’innovació pública a la ciutat de València, així com amb la Missió Climàtica València 2030. En Col·lab s’ofereix suport, espai i mentorització a empreses, startups o iniciatives emprenedores focalitzades en la generació d’un impacte positiu en les persones o el medi ambient. Així mateix, des de Col·lab es brinda suport financer per a les millors iniciatives emprenedores que participen en els seus programes i s’organitzen demo days i investors days.

La Missió Climàtica en la Capital Verda Europea 2024

Actualment València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, primera missió de l’estratègia d’innovació Missions València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 112 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

La Missió Climàtica és un dels quatre àmbits prioritaris del projecte de València, Capital Verda Europea 2024, juntament amb la millora de la infraestructura verda de la ciutat, la mobilitat sostenible i recuperació de l’espai públic, i l’alimentació saludable.

COMPARTEIX:
TW - FB