Foto de Sebastian Fagonde, resposable de Cogniti

Cogniti llança una plataforma digital gratuïta amb eines per a combatre la bretxa digital de la població adulta

2 de novembre de 2022
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB

És una de les startups accelerades en la 6a edició de programes de Col·lab

  • La startup ofereix a la persones usuàries de la seua plataforma activitats per a aprendre a utilitzar el telèfon mòbil, l’ordinador, les aplicacions més populars o realitzar tràmits online, entre altres continguts.
  • El seu objectiu és fomentar la interacció, la comunicació i les connexions personals de la població adulta través de la digitalització, reforçant la seua autonomia i independencia.
  • En una segona fase, Cogniti treballarà amb empreses, ajuntaments i altres Administracions per a generar material formatiu de tots els seus processos en línia i fer-los més inclusius

“La informació hui dia passa pels nostres dispositius tecnològics i saber manejar-los és clau per a viure actualitzat”. Amb aquest punt de partida, Sebastián Fagonde ha posat en marxa Cogniti, una plataforma online d’accés lliure i gratuït, centrada en l’assessorament i la formació en competències digitals de la població adulta. L’objectiu final és combatre la bretxa digital i pèrdua d’autonomia que suposa per a moltes persones la creixent implantació de les noves tecnologies en tots els àmbits de la nostra vida.

Cogniti cerca fomentar la interacció, la comunicació i les connexions personals de la població adulta través de la digitalització. Per a això, les persones usuàries de la seua plataforma tenen accés a diferents eines, entre elles, per a aprendre a utilitzar el telèfon mòbil, l’ordinador, les aplicacions més populars o realitzar tràmits online.

“L’avantatge que té Cogniti és que està pensada perquè el seu ús siga molt senzill, tant pel que fa a l’accés a la plataforma com en el procés d’aprenentatge amb cadascuna de les activitats. El material ajuda, de manera molt gràfica i pas a pas, a utilitzar correctament les apps més populars i realitzar gestions que ja estan digitalitzades. Incloem contingut adaptat, perquè cada persona puga aprendre al seu ritme i segons les seues necessitats, podent repetir cada activitat totes les vegades que siga necessari”, detalla Fagonde.

L’emprenedor ha llançat la plataforma de Cogniti durant la seua participació en la sisena edició de programes d’acceleració de Col·lab, en el centre d’innovació Las Naves. “És un programa on es busquen resultats concrets: es marquen objectius concrets, mesurables i assolibles i es mesura tot el temps. Persones coordinadores i mentores aporten diferents abordatges, mètodes i visions molt enriquidores i, a més, la interacció amb les altres startups és clau per a ampliar la visió i generar sinergies”, subratlla.

Cogniti està treballant en la constant adaptació, millora i ampliació del seu catàleg de material. “Poder rebre el feedback de les persones usuàries està sent molt enriquidor i ens permet avançar en la millor direcció”, apunta Fagonde.

Diversificació amb empreses i sector públic

A més, la startup planeja un pas més en el seu model de negoci, “de manera que no ens centrarem únicament en les persones usuàries finals, sinó que volem treballar amb empreses, ajuntaments i conselleries per a generar material formatiu de tots els seus processos en línia i així poder fer-los més inclusius”.

“La pandèmia de Covid va posar en evidència que, encara que som fràgils, si ens organitzem i empatitzem amb les altres persones i entenem les seues necessitats, podem fer grans coses. En Cogniti, volem contribuir a la creació de comunitats més sostenibles, l’augment del benestar, l’educació i la salut en totes les etapes de la vida i el foment del teixit associatiu intergeneracional”, conclou el seu fundador.

Missions València 2030

El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació, sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, un país o tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Actualment, València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, ja forma part de les 100 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat en la missió “ciutats intel·ligents i climàticament neutres”.

COMPARTEIX:
TW - FB