Climathon 2018

10 de octubre de 2018
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Climathon 2018 s’enfronta aquest any a València a la lluita contra el mosquit tigre. Les persones que participen desenvoluparan idees innovadores durant una marató de 24h per fer front a aquesta amenaça emergent.
  • El concurs d’idees se celebrarà el 26 i 27 d’octubre en Las Naves i està organitzat per la plataforma europea de lluita contra el canvi climàtic, Climate-Kic Spain.
  • Totes aquelles persones que desitgen participar en el #Climathon 2018 de València poden inscriure’s a la web ací on trobaran també tota la informació de l’esdeveniment.

Climathon és una iniciativa a nivell mundial que se celebra simultàniament per tot el planeta amb l’objectiu de fer front a reptes del canvi climàtic entre ciutats. En l’edició passada van participar 106 ciutats en tot el món i 4.500 persones.

Aquest any, en la seua edició a València, s’ha escollit com a repte –llançat per l’Ajuntament de València i el servei de Canvi Climàtic- la lluita contra l’expansió del mosquit tigre, una veritable problemàtica a la nostra ciutat igual que en moltes de la conca mediterrània.


Durant una marató de 24h es desenvoluparan idees innovadores destinades a combatre la presència d’aquesta espècie, conseqüència directa del canvi climàtic, des de diferents perspectives de treball. Els i les participants en aquest Climathon comptaran amb ajuda per pensar i crear. Mentors i mentores procedents de la investigació aplicada i acadèmica, de l’administració pública i de perfils diferents (que van des de la biologia o la salut fins a la innovació estratègica) estaran al costat de les persones participants assessorant-les i acompanyant-les en aquest procés.

València Canvia Pel Clima!

Aquesta activitat s’emmarca dins de València canvia pel clima!, una iniciativa que té com a objectiu difondre les diferents iniciatives que s’estan duent a terme a la ciutat de València amb la finalitat de fer front al canvi climàtic i les eines disponibles per a adaptar-nos a ell. Entre el 15 d’octubre i l’11 de novembre es van a produir diverses activitats, conferències i tallers en diferents punts de la ciutat, que culminaran amb un esdeveniment final en la Plaça de l’Ajuntament el dia 11 de novembre. Les entitats organitzadores i coordinadores d’aquests esdeveniments són el Servei d’Energies Renovables i Canvi Climàtic de l’Ajuntament de València, les Fundacions Municipals València Clima i Energia i Las Naves.

COMPARTEIX:
TW - FB