Climate-KIC Spain finança amb 90.000 euros les sis start-up que passen a la final de l’acceleradora d’empreses per combatre el canvi climàtic

4 de novembre de 2016
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB

El Centre Español d’Innovació en canvi Climàtic, pertanyent a la iniciativa europea Climate-KIC, ha lliurat hui els premis en Focus Pime i Emprendimiento 2016 a les startups Fairchanges, Ciclogreen, Balamis, Auara, Tech4+ i Microbiotech.

El Centrol Español d’Innovació en canvi Climàtic, Climate-KIC Spain, finança amb 90.000 euros les sis start-up que han aconseguit accedir a la tercera i última fase de la seua acceleradora d’empreses d’acció pel clima.

El director general de Climate-KIC Spain, José Luis Muñoz, ha lliurat aquest matí en el Focus Pime i Emprendimiento 2016 celebrat a Alacant els premis de 15.000 euros que les sis joves empreses espanyoles han d’invertir fins a finals d’any per continuar desenvolupant els seus projectes empresarials. Les startups guanyadores han estat Fairchanges, Ciclogreen, Balamis, Auara, Tech4+ i Microbiotech.

L’empresa Fairchanges, amb seu a Burgos es basa en el desenvolupament del denominat marketplace verd pro drets humans; Ciclogreen, de Sevilla, és una plataforma online que incentiva la mobilitat sostenible en empreses i entitats públiques per evitar emissions de CO2; Balamis, de Barcelona, optimitza l’ús d’aigua mitjançant un sensor d’humitat; Tech4+, de Valladolid, basa el seu negoci a ajudar a mitigar el canvi climàtic aplicant la seua tecnologia patentada d’hidròlisi tèrmica; Auara, de Madrid, és una empresa social, que comercialitza aigua en ampolles de material reciclat i destina els beneficis a projectes de cooperació i Microbiotech, de València, és una signatura de base tecnològica que utilitza les microones per optimitzar els processos d’escalfament industrial.

El programa d’acceleració d’empreses de Climate-KIC Spain a Climate-KIC, es desenvolupa durant un màxim de nou mesos i compta amb un pressupost anual de 300.000 euros. Comprèn tres fases amb la finalitat d’ajudar als emprenedors a definir el model de negoci, la seva validació i preparació per presentar-ho a inversors així com el llançament al mercat de productes i serveis basats en tecnologies netes. «La nostra acceleradora té la missió d’impulsar idees empresarials innovadores amb la finalitat de contribuir a reduir l’impacte del canvi climàtic i a propiciar el canvi de model econòmic cap a majors nivells de sostenibilitat», assegura José Luis Muñoz. A més, els participants en aquesta acceleradora tenen accés a les activitats deClimate-KIC a nivell europeu l’acceleradora de Climate-KIC en l’àmbit europeu.

Climate-KIC Spain ha patrocinat dos de les sessions integrades en el Focus Pime i Emprendimiento. En concret, el debat titulat Europa punta de llança per a pimes i emprenedors, l’economia que ve, en el qual s’han donat a conèixer les principals tendències de l’economia sostenible i les eines per al seu desenvolupament impulsades per la Comissió Europea per finançar l’ecoinnovació. A més del diàleg Estimulant i creant el emprendimiento pel clima per desenvolupar la nova economia de carboni zero.

El lliurament d’aquests premis ha comptat amb la participació de representació política, com ha estat el cas del director general d’Economia, Emprendimiento i Cooperativisme, Francisco Álvarez; la directora general d’Indústria i Energia, a més de responsable de IVACE, Julia Company, la directora general de Finançament i Fons Europeus, Miriam Fernández, a més de la regidora de Emprendimiento i Desenvolupament Local de l’Ajuntament d’Alacant, Sonia Tirat.

CLIMATE-KIC A EUROPA

Climate-KIC té el seu origen en 2010, i compta amb prop de 200 organitzacions associades, entre universitats, centres de recerca, empreses i entitats públiques. A més d’Espanya, disposa d’oficines a Alemanya, França, Regne Unit, Itàlia, Suïssa, Holanda, Dinamarca, Polònia, Bèlgica, Hongria i Finlàndia, mentre que dóna suport i desenvolupa activitat en a Portugal, Irlanda, Noruega, Malta, Xipre, Estònia, Letònia, Romania, Eslovènia, Bulgària. Aquesta iniciativa europea s’ha consolidat com un referent en la formació d’experts, l’acceleració d’idees i l’impuls de projectes innovadors per a l’adaptació i la mitigació de l’escalfament global. En un lustre, ha format més de 2000 experts internacionals, ha permès la creació de prop de 200 start-ups que han captat una inversió de 189 milions d’euros i ha desenvolupat més de 100 projectes innovadors.

Climate-KIC Spain, amb seu a València, impulsa el repte del nou model d’economia sostenible basat en la competitivitat, el creixement econòmic i la generació d’ocupació verda, en col·laboració amb l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia i amb el suport d’una comunitat de socis d’excel·lència acadèmica, científica i empresarial, integrats en l’ecosistema innovador espanyol.

climatekic

COMPARTEIX:
TW - FB