Fotografia de Carmen Huidobro i Belén Hinojar, Climabar, participants del I Festival Sostenible

Climabar se suma a la Missió Climàtica València 2030 des del I Festival Sostenible Las Naves

17 de setembre de 2022
CATEGORIA:
Noticies ICC
COMPARTEIX:
TW - FB

/ El Regidor d’Emergència Climàtica, Alejandro Ramon, ha obert la xarrada de les influencers Climabar sobre comunicació i crisi climàtica, que ha omplert la sala polivalent de Las Naves.

/ El I Festival Sostenible és una iniciativa de Missió Climàtica València 2030, organitzada per Las Naves conjuntament amb Tornem amb la col·laboració de la Fundació València Clima i Energia.

/ Mira les FOTOS DE L’ESVENIMENT EN ESTA GALERIA

El centre d’innovació Las Naves ha celebrat este dissabte la primera jornada del I Festival Sostenible, una iniciativa de Missió Climàtica València 2030.

El regidor d’Emergència Climàtica, Alejandro Ramon, ha donat la benvinguda a les influencers Climabar, cap de cartell de la jornada, amb un missatge clar i optimista: “Estem en emergència climàtica, és així, el futur de planeta està en joc. Este desafiament l’haurem d’afrontar amb treball, amb compromís, però també amb humor, amb alegria: com ho fan les Climabar”.

Tot seguit han pres la paraula Carmen Huidobro i Belén Hinojar, les dues components de Climabar, que s’han dirigit a una sala plena fins a la bandera per intentar respondre a una mateixa pregunta: i jo, què puc fer, per la crisi climàtica? Durant una hora intensa, l’ambientòloga i la creativa publicitària han revisat com s’ha comunicat fins ara el canvi climàtic i com hauríem d’intentar comunicar a partir d’ara l’emergència climàtica, a base d’empatia i sense fer sentir culpable qui ja s’ha sumat a la causa.

Al final de la xarrada, que també s’ha retransmès per streaming a través del canal de YouTube de Las Naves, Climabar ha despertat un animat torn de preguntes que es podria resumir en l’ABC del que consideren està en les nostres mans: votar de manera conscient, apostar per les energies renovables, conviure amb més plantes, agafar menys avions i comprar menys fast fashion.

La jornada s’ha tancat amb el concert de Maluks, el grup format a Benimaclet que combina dancehall, reggae, cúmbia i drum&bass amb lletres reivindicatives i mirada feminista. També durant tot el matí hi hagut tallers per a tots els públics, market de marques emergents i sostenibles i zona gastronòmica.

La pròxima data al calendari del I Festival Sostenible Las Naves és el diumenge 16 d’octubre, coincidint amb el Dia Mundial de l’Alimentació. Serà una festa dedicada al reaprofitament alimentari on participarà la xef Cristina Ruiz i Los Fresones Rebeldes amb el seu pop naïf nostàlgic dels 90.

 

Missions València 2030

El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació, sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Actualment, València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 100 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió “ciutats intel·ligents i climàticament neutres”.

Scheduled Noticies ICC
COMPARTEIX:
TW - FB