ciuta·lab

Un espai en el qual puguem ajuntar-nos a pensar els reptes que té la ciutat, i a buscar entre totes les persones solucions innovadores per a afrontar-los.

Ciuta·lab  és un lloc en el qual aprendre a participar, a experimentar i a produir de manera conjunta eixes solucions. Un espai d’investigació i innovació en el qual reunir persones diverses, amb experiències i sabers diferents. Un espai per a dissomniar la ciutat que volem i començar a fer-la realitat.

Els laboratoris ciutadans de Las Naves busquen convertir-se en un lloc en el qual aprendre a participar, a experimentar i a produir de manera conjunta eixes solucions. Un espai d’investigació i innovació en el qual reunir persones diverses, amb perfils diferents, i amb experiències i sabers diversos.

OBJECTIUS:

1. Oferir a la ciutadania la possibilitat de buscar respostes col·lectives a les problemàtiques que afecten les seues vides.

2. Generar un espai per a la investigació i la innovació, per a aprendre a participar, a experimentar i a coproduir.

3. Donar suport al desenvolupament de projectes concrets de manera col·laborativa, coproduïts entre agents diversos i adaptats als diferents contextos.

4. Facilitar a les persones i comunitats la possibilitat de ser part activa en les polítiques públiques a través de dinàmiques de col·laboració i intel·ligència col·lectiva, de l’aprenentatge compartit i el coneixement obert.

Ciuta·lab treballarà des de quatre valors centrals: col·laboració, experimentació, obertura i cures.

Qui som?

Ciuta·lab pretén amb aquest espai ajuntar a actors diversos de les anomenades “quatre hèlices” de la innovació (sector públic, sector privat, sector acadèmic-investigador i societat civil) des d’una lògica ciutadana, per a pensar col·lectivament els reptes que té la ciutat orientats a la missió climàtica aprovada Missió Climàtica València 2030 i buscar de manera col·laborativa solucions innovadores per a afrontar-los.

El laboratori ciutadà de Las Naves, Ciuta·lab, és un dels agents promotors del Colaboratorio de Innovación Ciudadana, un espai d’articulació i col·laboració de diversos agents de la innovació ciutadana d’Espanya i Portugal.

Com a promotor, Ciuta·lab s’implica en l’orientació i gestió del Colaboratorio IC, formant part del Grup de Coordinació. A més, ho incorpora dins de la seua estratègia i pla d’acció, i aporta recursos concrets per al seu desenvolupament.

Formen part del grup promotor el Canòdrom (Barcelona), Citilab (Cornellà), Laboratorio de Aragón Gobierno Abierto (Saragossa), Tabakalera (Donosti), ColaBoraBora (Bilbao), Icosistemas (Portugal), Carpe (València) i Las Naves (València).

 

Programació

Formació i Esdeveniments

A calendar of events
2024Abr
DilDimDimDijDivDisDiu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Noticias

Articles d’interés

Galeria

Vídeos de Ciuta·lab

X
05/09/2023
Ciuta·lab | Xarrada informativa de les Comunitats d’Aprenentatge i Pràctica (CAP)
28/06/2023
Ciuta·lab | Tallers de Producció Col·laborativa: ‘Repara_tot’
28/06/2023
Ciuta·lab | Tallers de Producció Col·laborativa: ‘Hospital, guardería y hogar de plantas’
28/06/2023
Ciuta·lab | Tallers de Producció Col·laborativa: ‘Píldoras de re-aprendiclaje’
28/06/2023
Ciuta·lab | Tallers de producció Col·laborativa: ‘El club de los manitas’
18/05/2023
Ciuta·lab | Proposta dels TPC: ‘El club de los manitas’
CARREGAR MÉS