Ciuta·lab presenta el Colaboratorioic.org en el Instituto Nacional de Administración Pública

1 de juliol de 2022
CATEGORIA:
Labs i Makers
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El 30 de juny, coincidint amb la celebració de la “Setmana de l’Administració Oberta” es va dur a terme en la seu de el INAP a Madrid una trobada presencial de la Comunitat de Pràctica de Participació

 

El passat 30 de juny el nostre company Javier Ibáñez, responsable dels laboratoris ciutadans Ciuta·lab de Las Naves, va estar a Madrid participant a la Trobada de la Comunitat de Pràctiques de Participació #CdParticipaIVPlan que es va celebrar en la seu de l’Institut Nacional d’Administració Pública.

Allí va presentar http://colaboratorioic.org, un espai d’articulació de l’ecosistema d’innovació ciutadana en el qual participa Las Naves en col·laboració amb altres entitats de l’estat espanyol.

La innovació ciutadana, que Las Naves treballa amb el laboratori Ciuta·lab, és fonamental per a l’èxit de la Missió Climàtica València 2030.

El IV Pla Nacional de Govern Obert (2020-2024) contempla quatre eixos d’actuació:
Eix 1. Transparència i rendició de comptes
Eix 2. Participació
Eix 3. Integritat
Eix 4. Sensibilització i formació

En el marc del segon eix (Participació) s’ha posat en marxa una “Comunitat de Pràctica de Participació” que té com a objectiu l’intercanvi de coneixement i bones pràctiques en matèria de participació ciutadana, generació d’intel·ligència col·lectiva transferible i la contribució als compromisos específics del Pla en matèria de participació.

Aquesta comunitat s’estructura en 3 subcomunitats:
-Plataformes de participació ciutadana
-Processos de participació
-Laboratoris de participació
Las Naves participa en la tercera subcomunidad (la de Laboratoris de Participació).
El primer objectiu que s’ha marcat aquesta subcomunidad, que coordina des del LAAAB Carlos Oliván, és el “disseny d’un mapa de servei d’un Laboratori Digital d’Innovació”. Des del mes de març s’ha treballat en sessions en línia (3) acompanyats per l’equip de Fractal Strategy en el disseny d’aquest mapa de servei.

COMPARTEIX:
TW - FB