Cineastes, makers i creadors internacionals participaran en la Film Robothon de Las Naves

6 de setembre de 2018
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Els participants hauran de fabricar un robot i rodar amb ell un curtmetratge en tan sols72 hores.
  • Las Naves acollirà els dies 14 i 15 de setembre la celebració de la Film Robothon, dins del ROS Fest 18.

Els dies 14 i 15 de setembre el centre d’innovació Las Naves obrirà les seues portes a la primera Film Robothon, una hackaton dedicada a la fabricació de robots que protagonitzaran un curtmetratge, i que s’engloba dins del ROS Fest. Comptarà amb cineastes, creadors i comunitats “makers” de la Comunitat Valenciana, així com amb professionals internacionals.

La Film Robothon és el plat fort del ROS Fest 2018 i consta de dues parts: una dedicada a la fabricació de robots, i una segona a la gravació d’un curtmetratge que competirà en la Film Robothon, inèdita fins al moment.

ROS FEST 2018

Durant el ROS Fest 2018, a part de la Film Robothon, hi haurà diferents activitats com a conferències sobre robòtica i intel·ligència artificial, un showroom amb tendències en robòtica, intel·ligència artificial i tecnologia i a més es donarà a conèixer la fallada del jurat de la segona edició de ROS FILM FESTIVAL.

Las Naves acollirà també taules redones, conferències d’experts nacionals i internacionals en robòtica, intel·ligència artificial, un test de Turing en directe, dansa contemporània i concerts per a tots els públics.

Empreses i institucions de robòtica, intel·ligència artificial o realitat virtual tindran un espai a manera de showroom per a mostrar els seus últims avanços i productes. Durant el ROS Fest es realitzaran demos i xarrades en les quals el públic assistent podrà veure i provar en primera persona algunes de les últimes novetats.

La robòtica en el cinema serà un dels atractius principals del divendres 14 i dissabte 15 de setembre. ROS FILM FESTIVAL compleix la seua segona edició i durant el ROS Fest, que se celebrarà en Las Naves, hi haurà projeccions dels curtmetratges participants en la segona edició en les seues dues categories oficials: Real robots, curtmetratges protagonitzats per robots reals programats, i Fictional robots, curtmetratges realitzats mitjançant les tècniques clàssiques del cinema: animació, 3D, animatrónica, caracterització de personatges…

Las Naves albergarà durant el ROS FEST la reunió del jurat de la segona edició de ROS FILM FESTIVAL, i la fallada dels guanyadors en cadascuna de les categories. Un jurat multidisciplinari que agrupa a rellevants noms del món de la robòtica, la intel·ligència artificial, la innovació i l’audiovisual com Neal Hartman, director i president del CineGlobe Film Festival en el CERN i director de Producció de TEDxCERN; Javier Ordóñez, catedràtic de Lògica i professor d’història de la ciència en la Universitat Autònoma de Madrid que presideix el jurat, entre altres experts en innovació, robòtica i mitjans de comunicació com Lorena Sánchez, Montxo Algora i Guadalupe Arensburg.

ROS FILM FESTIVAL és una idea original produïda pel Caleidoscopio, Projectes de Ciència i Cultura. Un festival de curtmetratges que reuneix a realitzadors, tecnòlegs, enginyers i orientat al públic en general perquè imaginen un present i un futur proper en el qual la intel·ligència artificial i la robòtica tinguen un gran impacte en la societat per mitjà d’un gènere com és el cinema de ciència ficció a través de la figura del robot.

COMPARTEIX:
TW - FB