Científiques i Artistes: ‘Utopia’

31 de gener de 2019
CATEGORIA:
Energia
Salut
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Científiques i Artistes presenten enguany l’obra teatral “Utopia”, escrita i dirigida per Alejandra Garrido, en el centre d’innovació Las Naves.
  • Las Naves i la Fundació Fisabio han organitzat la vetlada Científiques i artistes en el marc de la celebració del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència.

L’espectacle ‘Utopia’ uneix ciència i art, protagonitzat per dones investigadores de la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO) i la Universitat Politècnica de València. L’objectiu de l’obra és posar en valor i visibilitzar el paper de la dona en la Ciència i mostrar d’una manera amena el seu treball investigador i la repercussió d’aquest.

L’escena principal de l’obra transcorre durant una gala de lliurament de premis científics en un any no gaire llunyà del nostre segle XXI. En el transcurs d’aquesta, el públic anirà coneixent a diferents dones investigadores, les històries entrellaçades de les quals en diferents moments de les seues vides, ens transportaran a reinvindicació actual i històrica: el reconeixement del paper clau de les dones en la comunitat científica i tecnològica, i els obstacles que troben en el seu dia a dia.

El repartiment està format per: Carol Abril, José Alcàsser, Esther Almenar, Laura Basterra, Julia Chiner, Patricia Gallardo, Mª Carmen García, Carmen Giménez, Núria Lloret, Llúcia Martínez, Ana Molina, Nathalia Moreno, Ana Peiró, Mariola Penadés, Martha Pla, Anna Quirant, Marina Riera, Noelia Sánchez, Jorge Sastre, Stefano Scarani i Mercedes Vanaclocha.

COMPARTEIX:
TW - FB