Científiques i artistes posa en valor el paper de la dona en la ciència amb l’obra ‘Utopia

7 de febrer de 2019
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Està protagonitzada per investigadores de la Fundació Fisabio i la Universitat Politècnica de València.
  • L’espectacle tindrà lloc en La Mutant i s’emmarca dins del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència.

El centre d’innovació Las Naves i la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio) organitzen, per segon any consecutiu, l’esdeveniment Científiques i artistes. En aquesta ocasió, amb la posada en escena de l’obra ‘Utopia’ que estarà protagonitzada per dones investigadores i que tindrà lloc en La Mutant el divendres 8 de febrer a les 20.30.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és visibilitzar i denunciar les conseqüències del patriarcat, tant en la construcció de vocacions científiques i investigadores com en el desenvolupament de les carreres professionals de dones en aquestes àrees, les seues condicions laborals, l’accés a àmbits d’investigació i sostres de cristall. D’aquesta forma, Las Naves i Fundació Fisabio s’han unit des de 2018 per a treballar per que eixe paper que ha estat ocult durant segles isca a la llum. Per a això, i en el marc de la celebració del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència, es va crear Científiques i artistes. Una vetlada que uneix ciència i art, en la qual dones investigadores mostren el seu treball i les dificultats a les quals s’enfronten d’una forma divertida.
‘Utopia’ transcorre durant una gala de lliurament de premis científics en un any no molt llunyà del nostre segle XXI. En el transcurs d’aquesta, el públic anirà coneixent a diferents investigadores, les històries entrellaçades de les quals ens transportaran a una reinvindicació actual i històrica: el reconeixement del paper clau de les dones en la comunitat científica i tecnològica, així com els obstacles que troben en el seu dia a dia.
Alejandra Garrido ha escrit i dirigit aquesta obra teatral, el repartiment de la qual està format per: Carol Abril, José Alcàsser, Esther Almenar, Laura Basterra, Julia Chiner, Patricia Gallardo, Mª Carmen García, Carmen Giménez, Nuria Lloret, Llúcia Martínez, Ana Molina, Nathalia Moreno, Ana Peiró, Mariola Penadés, Martha Pla, Anna Quirant, Marina Riera, Noelia Sánchez, Jorge Sastre, Stefano Scarani i Mercedes Vanaclocha.

I al matí: premis del concurs de vídeos “De major vull ser com…”
El mateix 8 de febrer, al matí, tindrà lloc el lliurament de premis de “De major vull ser com” amb el qual Las Naves i Fundació Fisabio premien els millors vídeos d’estudiants de tota la Comunitat Valenciana que mostren el treball de dones científiques. Un concurs sorgit de la preocupació per les enormes desigualtats entre dones i homes en tot el relacionat amb la ciència i la innovació, i que es veuen fortament reflectides en edats primerenques com l’adolescència.

COMPARTEIX:
TW - FB