BIG DATA I EL SECTOR SALUT A LA COMUNITAT: EL PRESENT I EL FUTUR EN ELS HOSPITALS

30 de octubre de 2017
CATEGORIA:
Salut
COMPARTEIX:
TW - FB

La sanitat és un dels sectors on el big data i l’analítica avançada de dades està tenint major impacte en l’actualitat i on les seues aplicacions creixeran d’una manera espectacular per a àrees com l’assistència sanitària, la gestió de centres i serveis sanitaris, l’administració hospitalària i la recerca mèdica. L’anàlisi massiva i intel·ligent de dades representa una oportunitat per a obtenir informació més efectiva que revertisca en el benefici del pacient i en la precisió dels professionals mèdics.

Aquesta va ser una de les reflexions realitzades en el desdejuni organitzat per Valencia Plaza i EY en l’Hotel València Palace al que van assistir el doctor Bernardo Valdivieso, director de l’Àrea de Planificació i director de l’Àrea d’Atenció Domiciliària i Telemedicina del Departament de Salut La Fe, Miguel Ángel Almudever, director de Sistemes d’Informació de l’IVI i Enrique Cacicedo, director de Sistemes de Ribera Salut.

També van estar presents Alfonso Pérez, director de planificació corporativa del Grup IMED Hospitals, Vicente Gil, gerent de l’Hospital de Manises , doctor José Luis Rey Portolés, director mèdic de Quirón Salut València, Juan Antonio Gómez Moya, coordinador de Tecnologia, Infraestructures i Innovació del Departament de Salut de l’Hospital Sant Joan d’Alacant, Francisco Dolz, gerent del Departament de Salut de València de l’Hospital Doctor Peset, Salvador Peiró, sotsdirector General de Recerca i Innovació en Salut, Pablo Tramoyeres Galvan, Soci de EY Advocats i Baltasar Lobato Beleiro, Partner Advisory Health & Life Sciences en EY.

Espanya és un dels països del món amb major penetració d’història clínica electrònica, alguna cosa que solament superen els països nòrdics. Açò suposa que hi ha un volum d’informació molt gran en les bases de dades però que fins a dia d’avui no se li ha tret tot el valor que té. “D’eixa història clínica el 70-75% de les dades que hi ha no estan estructurats perquè és un comentari del metge o un informe en un PDF i no s’explotaven”, explica Baltasar Lobato, d’EY.

Més informació ací

COMPARTEIX:
TW - FB