Benicalap gaudirà aquest diumenge d’una calçotada impulsada per la Cistella Responsable del projecte GrowGreen

18 de febrer de 2022
CATEGORIA:
Agroalimentació
Sostenibilitat
COMPARTEIX:
TW - FB

/ L’Espai Verd Benicalap acollirà aquest esdeveniment festiu per a promoure la cohesió del barri i l’accés a aliments locals, de temporada i agroecològics

/ La Cistella Responsable és una de les accions que desenvolupa el projecte GrowGreen en Benicalap, coordinat per Las Naves i finançat pel programa europeu H2020

Aquest diumenge 20 de febrer, la Cistella Responsable, projecte que s’emmarca dins de les accions pilot que GrowGreen desenvolupa en Benicalap, celebra una calçotada a la qual estan convidades associacions, entitats diverses i veïnes i veïns del barri. Casa Caridad, el Gremi d’Artistes Fallers, Àfrica en el corazón, l’Associació de Veïnes i Veïns de Benicalap i Ciutat Fallera, entre moltes altres, assistiran a aquest esdeveniment l’objectiu del qual és crear comunitat, gaudir de l’Espai Verd -una altra de les iniciatives del projecte europeu- i acostar aliments de proximitat i agroecològics.

La Cistella Responsable és un projecte solidari i col·laboratiu en el qual participen el Centre Especial d’Ocupació CEDAT A.G, l’Associació d’Agricultors Sòl viu i la Universitat Politècnica de València, i en la qual la part més important del projecte són les persones que formen part de tot el procés.

El regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement Carlos Galiana, subratlla la “necessitat d’una iniciativa com aquesta, la qual no sols posa el focus en la importància dels conreus, productors i productes locals de la nostra horta, sinó també en la implicació de persones amb diversitat funcional”.

Aquest projecte proposa crear cistelles composades per verdures, fruites i hortalisses de temporada de la zona de l’Horta Nord, i fer repartiment a domicilis, oficines o, fins i tot, poder recollir-les en els punts que tenen disposats en les Universitats. L’associació d’agricultors Sòl Viu són els encarregats de cuidar i mantenir l’Horta i els seus productes, perquè així puguem gaudir-los sense intermediaris, però també vol conscienciar a les persones a través d’un consum responsable i, sobretot, que comprenguen que els conreus porten un procés i per tant, una temporalitat. A més, la Cistella Responsable, compta en el seu repartiment a domicili amb els membres de la fundació CEDAT, fundació pertanyent a la UPV que treballa amb alumnes amb diversitat funcional, donant al projecte encara més valor de conscienciació social.

Projecte GrowGreen

La Cistella Responsable, és una de les accions que es desenvolupen en el marc del projecte europeu GrowGreen i que estan relacionades amb els desafiaments del canvi climàtic i la sostenibilitat, donant suport a la investigació i desenvolupant solucions basades en la naturalesa que puguen donar resposta als reptes i necessitats de les ciutats modernes.

En el projecte GrowGreen, finançat per H2020, participen la ciutat de València al costat d’altres tres ciutats: Manchester (Regne Unit), Wroclaw (Polònia) i Wuhan (Xina).

Missions València 2030

GrowGreen és a més un dels projectes que s’emmarquen en la línia de treball de Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València, responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Actualment s’acaba de llançar la primera missió, València Ciutat Neutra, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra i formar part de les 100 ciutats que la Comissió Europea seleccionarà dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

COMPARTEIX:
TW - FB