Banco Colabora impulsa des de València una xarxa global col·laborativa de professionals d’indústries culturals i creatives 

28 de febrer de 2022
CATEGORIA:
Emprenedoria
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La startup té com a objectiu generar connexió i aliances entre professionals de diferents disciplines i facilitar projectes conjunts, tant a nivell multinacional com local
  • El seu model inclou la posada en marxa d’una moneda social pròpia amb la qual podrà remunerar-se l’intercanvi de serveis

Banco Colabora impulsa, des de València, una xarxa internacional de professionals d’indústries culturals i creatives, que té com a objectiu promoure l’intercanvi de coneixement i know-how i el desenvolupament conjunt de projectes i experiències, tant locals com globals. El projecte, de participació oberta i gratuïta, compta ja amb mig centenar de creatius implicats, d’Espanya, el Brasil i Portugal. En breu, s’incorporaran professionals de diversos països de Llatinoamèrica i Europa.

La startup, que forma part del programa de Pre-Acceleració de l’acceleradora pública de projectes de triple impacte Col·lab, dona cobertura a un ampli ventall de processos i serveis creatius, des del disseny i la creació de marca, fins a la fotografia, la música o tot el vinculat a l’organització d’exposicions, seminaris, festivals i un altre tipus d’esdeveniments.

“La plataforma de Banc Col·labora actua com a facilitador per a generar connexions i aliances que es traduïsquen en projectes més rics, amb major diversitat i més impacte. A més, es facilita la cerca de finançament dels projectes col·laboratius desenvolupats. S’inspira en iniciatives similars que s’han desenvolupat amb èxit en els últims anys al Brasil”, explica Lívia Amorim, cofundadora i gestora de la xarxa de la startup.

En aquest sentit, i per a facilitar el creixement de la xarxa, Banc Col·labora es recolza en els seus propis integrants com prescriptores i està contactant amb col·lectius de diversos llocs. “Apliquem un enfocament de ‘formador de formadors’, per a ampliar la xarxa i generar més coneixement i més oportunitats de col·laboració. En creativitat, quantes més persones implicades, major capital creatiu”, subratlla l’emprenedora.

La xarxa admet tant professionals independents, com empreses i estudiants. En cadascun dels projectes, es defineixen acords adaptats, en funció de les característiques, necessitats i parts implicades.

Un dels valors diferencials de la startup és que contempla la remuneració de l’intercanvi de serveis amb una moneda social, ‘colabora’, que podrà ser utilitzada per a cobrir part o tot el pagament. “Considerem que comptar amb una moneda social pròpia és una manera de generar un major vincle i fomentar la col·laboració entre els i les integrants de la xarxa”, assenyala.

“D’aquesta manera, la xarxa de col·laboració és una manera de fer les coses de manera més econòmica, més justa, més potent i més rica i diversa, gràcies al nombre de col·laboradors i la imparcialitat del model”, apunta Amorim.

Una filosofia que, per a la startup, enllaça amb la que ha trobat en Col·lab. “A més de la formació en les diferents disciplines que ens aporta l’equip de mentors, és molt enriquidor l’ambient col·laboratiu de Col·lab i les sinergies que es generen entre els projectes. Cadascun comprén que junts som més potents i aprenem els uns dels altres”.

Entre els objectius de Banco Colabora és celebrar els seus primers grans esdeveniments presencials en la Comunitat Valenciana en els pròxims mesos.

Missions València 2030

El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Recentment, s’ha llançat la primera missió, València Ciutat Neutra, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra i formar part de les 100 ciutats que la Comissió Europea seleccionarà dins de la missió “ciutats intel·ligents i climàticament neutres”.

 

COMPARTEIX:
TW - FB