Baltasar Garzón inaugurarà l’esdeveniment de transferència de projectes TRANSFira de Las Naves

4 de novembre de 2021
CATEGORIA:
Agroalimentació
Avaluació de Polítiques Públiques
Compra Pública d'Innovació
Emprenedoria
Energia
ICC
Igualtat
Innovació Organitzacional
Intel·ligència Artificial
Labs i Makers
Missions València 2030
Mobilitat
Salut
Sostenibilitat
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Entre els expositors es donaran a conéixer una APP per a lluitar contra l’obesitat infantil, solucions basades en la naturalesa per a fer els barris més resilients davant el canvi climàtic o carregadors de cotxes elèctrics en fanals, entre altres.
  • Per a assistir a l’esdeveniment, cal registrar-se en la web de lasnaves.com.

Aquest matí el regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, i la directora del centre d’innovació Las Naves, Marta Chillarón, han presentat l’esdeveniment de transferència de projectes d’innovació que transformen la ciutat: TRANSFira. Un esdeveniment que se celebrarà en Las Naves el pròxim 11 de novembre i que té com a objectiu donar a conéixer els projectes d’innovació que es desenvolupen des del centre perquè altres municipis puguen implementar-los.

Carlos Galiana ha explicat que aquest esdeveniment de transferència “és una de les parts més importants del treball de Las Naves. És la que ens permet tancar el cercle. Els projectes pilot i experiments que fem en Las Naves són avaluats una vegada han conclòs. Mitjançant eixa avaluació analitzem si funcionen o no i, en cas d’observar que efectivament una determinada mesura funciona, tractem de transferir-la de manera que aquelles entitats, institucions o serveis públics responsables les puguen posar en pràctica. Amb TRANSFira pretenem que ens copien allò que ens ha funcionat”.

L’esdeveniment constarà de tres grans blocs: un d’expositors on es donen a conéixer aqueixes aplicacions que ja han sigut provades per Las Naves, un altre d’activitats experiencials, i un tercer de xarrades sobre projectes i dues conferències principals: una inaugural a les 11.30 a càrrec de Baltasar Garzón titulada “Polítiques públiques innovadores per a garantir els drets fonamentals i consolidar els pilars de la democràcia “ i una altra a les 18.00 per part del cap d’estudis de l’Agència Regional de Biodiversitat d’ Île-de-France, Gilles Lecuire, que parlarà de com “Enfrontar-se al canvi climàtic fent més ecològiques les ciutats”.

Baltasar Garzón ha sigut un referent mundial per la seua defensa dels drets humans, ha posat sobre la taula la necessitat de desenvolupar polítiques públiques orientades a atendre les necessitats més bàsiques de la ciutadania com a eina i estratègia per a assegurar unes bases sòlides per al sistema democràtic. Baltasar Garzón defensa els Drets Humans, base primordial per a posar en marxa estratègies d’innovació per a tindre una ciutat més saludable, sostenible, compartida i emprenedora.

En els 22 expositors que seran al pati de Las Naves es mostraran tecnologies o dissenys de productes que han sigut provats a través del desplegament de diversos dels projectes pilot posats en marxa en diversos punts de la ciutat, com per exemple una APP per a lluitar contra l’obesitat infantil, solucions basades en la naturalesa per a fer els barris més resilients davant el canvi climàtic del projecte GrowGreen; o carregadors de cotxes elèctrics en fanals i bicicletes elèctriques per a fomentar la mobilitat i l’envelliment actiu, pertanyents al projecte MAtchUP.

Marta Chillarón, directora de Las Naves, ha recalcat la divulgació com un dels pilars del centre d’innovació atés que “si innovem però no el transmetem, no ens serveix. O si no ajudem al fet que la gestió del coneixement arribe a tota la ciutadania, com farem oferint totes les activitats i conferències de manera gratuïta, tampoc ens serveix”.

Entre les activitats experiencials els assistents podran interactuar i aprendre de temàtiques tan diverses com l’ús de la realitat virtual per a combatre i conscienciar sobre la violència masclista, un tast gastronòmic de productes agroecològics impulsats gràcies a Agro·lab de Las Naves, un taller d’horts amb llavors autòctones o un taller de caixes niu que ajuden a incrementar la biodiversitat.

L’assistència a l’esdeveniment és gratuïta prèvia inscripció en la web de lasnaves.com.

COMPARTEIX:
TW - FB