TORNAR ENRERE

Las Naves premia el proyecto ‘Biblioteca plenamente inclusiva’ en los Premios del Laboratorio de Cultura Inclusiva que promueve el centro de innovación.

Se iniciará próximamente en la biblioteca pública municipal Germana de Foix como proyecto piloto, con la intención de extenderse a otras bibliotecas municipales.

COORDINADOR:

Nombre

PRESSUPOST

100.000€

PERÍODE D’EXECUCIÓ

Enero del 2019 – Marzo 2020

PROGRAMA

CONVOCATÒRIA

Enero del 2019 – Marzo 2020

PARTICIPANTS

Nom

Cargo

Nom

Cargo

Nom

Cargo

Nom

Cargo

Informe d’avaluació final del projecte pilot ACTIVAGE desenvolupat a València

Activage

El projecte ACTIVAGE, desenvolupat en diverses ciutats de la Unió Europea, té per objectiu la cerca de solucions tecnològiques orientades a enfrontar els problemes futurs derivats de l’envelliment de la població i la seua subsegüent necessitat de cures. La ciutat de València, sota el lideratge i coordinació de Las Naves, ha participat en aquest projecte a través de l’execució d’una prova pilot mitjançant la qual s’ha desenvolupat i provat el Sistema LOCS, un sistema de monitoratge indoor (a través de sensors) dels moviments de les persones majors en les seues pròpies llars i un altre, outdoor (per a fora de casa i mitjançant un telèfon mòbil que porta amb si el major) que proporciona informació als seus cuidadors a través d’una aplicació mòbil.

A més de Las Naves, en l’experiment desenvolupat a València han participat l’empresa tecnològica MYSPHERA (desenvolupadora de la solució LOCS), les empreses de serveis socials Atenzia, Gesmed i Iniciativa Social ISI Benestar i més de 1500 entre majors i cuidadors i cuidadores.

Amb l’objectiu de conéixer la utilitat d’aquesta solució s’ha plantejat una avaluació quasi experimental en la qual s’estudien quins han sigut els canvis produïts en les persones usuàries després de l’ús de LOCS. Després de diversos mesos d’estudi i anàlisi de les dades i informació obtinguda a través d’enquestes, entrevistes i anàlisi documental, les conclusions sobre el funcionament i els impactes produïts per aquest sistema s’observa que, si bé no existeix un impacte sobre la qualitat de vida de les persones majors, sí que sembla haver-se aconseguit un dels objectius més importants que es proposava aquesta iniciativa en relació amb allargar la vida de les persones majors en les seues pròpies llars.

Llig l’informe d’avaluació complet.