Avalua·lab presenta una sèrie de vídeos animats i infografies sobre l’avaluació de l’impacte de gènere

8 de abril de 2021
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Aquesta sèrie de vídeos i infografia formen part del kit d’eines per a l’avaluació de l’impacte de les polítiques públiques en l’equitat de gènere que ha desenvolupat Avalua·lab de Las Naves.
  • El seu objectiu és contribuir a la igualtat entre dones i homes mitjançant la generació d’eines que permeten l’avaluació i la visibilització de l’impacte de les polítiques públiques sobre l’equitat de gènere.

El Laboratori d’Avaluació de Polítiques Públiques (Avalua·lab) del centre d’innovació Las Naves, al costat de les tècniques i especialistes del servei d’Igualtat de l’Ajuntament de València, han presentat una sèrie de vídeos animats i infografies relacionats amb l’avaluació de l’impacte de gènere de les diferents polítiques públiques i la seua importància per a visibilitzar com aquestes, de no tindre en compte aquest enfocament, poden augmentar la bretxa de gènere.

En eixe sentit, els continguts van dirigits als qui desenvolupen polítiques públiques, al cos tècnic de l’administració local i al públic en general. Eixos vídeos animats i infografia fan didàctica sobre l’avaluació de polítiques públiques amb impacte de gènere i responen a preguntes com què és avaluar l’impacte de gènere, per què fer aquest tipus d’avaluació, quins continguts ha d’incloure, quines normes el regulen i com identificar la desigualtat de gènere.

Aquesta sèrie de vídeos i infografia formen part del kit d’eines per a l’avaluació de l’impacte de les polítiques públiques en l’equitat de gènere, elaborat per Avalua·lab, del centre d’innovació Las Naves, en col·laboració amb el Servei d’Igualtat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de València.

Aquest kit ha sigut creat amb l’objectiu de contribuir a la igualtat entre dones i homes mitjançant la generació d’eines que permeten l’avaluació i la visibilització de l’impacte de les polítiques públiques sobre l’equitat de gènere.

Què és Avalua·lab?

Avalua·lab és un Laboratori de Polítiques Públiques, que té com a objecte -tal com el seu nom indica- l’estudi i la investigació de noves metodologies des de les quals aproximar-se en l’anàlisi i avaluació de les polítiques públiques, donant-les a conéixer a la ciutadania i aprofitant i promovent l’ús de les plataformes de dades obertes actuals.

Aquest laboratori contribueix a la millora de la transparència en les administracions públiques, desenvolupa un paper fiscalitzador de la tasca de les i els responsables polítics, i, per damunt de tot, millora l’acció de les polítiques públiques.

VIDEOS I INFOGRAFIA EN VALENCIÀ

Avalua·lab | Què és avaluar l’impacte de gènere?

Avalua·lab | ¿Por qué se ha de hacer la evaluación de impacto de género?

Avalua·lab | Quins continguts han d’incloure l’avaluació d’impacte de gènere?

Avalua·lab | Com identificar les desigualtats de gènere?

Avalua·lab | Normes reguladores de l’impacte de gènere

COMPARTEIX:
TW - FB