ATENEA 2020 fusiona la creació artística i la tecnologia per a mostrar solucions al canvi climàtic

26 de novembre de 2020
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El Congrés Internacional ATENEA 2020: “Art, Moda i Tecnologia sostenible” torna el 27 i 28 de novembre en format online. Inscripcions gratuïtes ací
  • ATENEA és un congrés de dones artistes, creatives i professionals d’àmbit nacional i internacional. Enllaç a l’esdeveniment ací
  • Organitzat per la Universitat Politècnica de València (UPV), amb la col·laboració del centre d’innovació de l’Ajuntament de València, Las Naves, i el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri de Ciència i Innovació.

Las Naves en la seua línia d’empoderament de la dona així com de foment de la sostenibilitat i suport a la creació artística, torna a recolzar el Congrés Internacional ATENEA.

En aquesta tercera edició, es presenta un programa centrat en les pràctiques artístiques digitals en moda i wearables, des d’una perspectiva de sostenibilitat mediambiental.

El regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha ressaltat la importància de donar suport a aquesta iniciativa des de l’àmbit públic ja que “es posiciona com una plataforma per a mostrar el talent de les professionals procedents d’àmbits tant tècnics com científics i artístics”.

Així mateix, l’edil ha ressaltat la utilitat d’aquest esdeveniment per les sinergies que es generen durant el networking, així com el valor de les solucions creatives que es mostraran durant l’esdeveniment per a lluitar contra el canvi climàtic.

En aquesta línia, la directora de l’esdeveniment Nuria Lloret i la coordinadora Elena Robles, han ressaltat la importància de la temàtica d’aquesta edició “centrada en la creació sostenible ja que hui dia és fonamental conscienciar i educar, especialment a la joventut, sobre noves formes artístiques de crear el futur pensant en l’impacte mediambiental”.

Durant els dos dies, més de cent persones inscrites podran gaudir de xarrades, mesas redones i tallers programats, en els quals participaran dones artistes, tecnòlogues i científiques com les talleristas Aesun Kim, Lucía Peiró Lloret o Nela Brown, entre altres.

Aquesta edició compta amb la peculiaritat que es fa en format online i serà un un congrés obert a tot el públic en general. L’obertura del congrés internacional ATENEA se celebrarà demà divendres, 27 de novembre, a les 11.30 hores. L’esdeveniment continuarà l’endemà a les 10.00 hores i finalitzarà a la vesprada amb una performance en directe.

COMPARTEIX:
TW - FB