Fotografia de la Jornada formativa sobre el projecte L'Escola fa Ràdio

Comença ‘L’Escola fa ràdio’ a Las Naves amb un enfocament innovador en Tecnologies de la Informació i la Comunicació 

10 de febrer de 2024
CATEGORIA:
Labs i Makers
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El programa educatiu “L’Escola fa ràdio” té lloc a Las Naves i consta de tres jornades: 9, 14 i 21 de febrer, destinades a tallers de ràdio i podcast
  • Entre els objectius s’inclou potenciar l’ús del valencià en mitjans de comunicació, fomentar la creativitat artística i promoure el coneixement d’eines tecnològiques per a la producció de contingut radiofònic
  • La vinculació amb Sono·lab s’estableix per proporcionar un entorn innovador i col·laboratiu on els participants puguen experimentar amb noves tecnologies i tendències en creació i producció musical, enriquint així la seua experiència educativa.

El programa educatiu “L’Escola fa ràdio”, una iniciativa lligada a la promoció del plurilingüisme, l’expressió artística i el coneixement del llenguatge periodístic en l’àmbit de la comunicació radiofònica, ha començat a Las Naves, el centre d’innovació de l’Ajuntament de València. Aquest projecte, organitzat per Escolarts i la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana, en col·laboració amb el laboratori sonor Sono·lab, ofereix una plataforma perquè estudiants i docents desenvolupen i difonguen programes de ràdio o podcast, amb un èmfasi particular en la integració de tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) en el procés d’ensenyament-aprenentatge.

La integració de les TIC en el Procés Educatiu

El programa “L’Escola fa ràdio” té com a objectiu principal potenciar l’ús del valencià en l’àmbit dels mitjans de comunicació, però també busca impulsar el coneixement i la utilització d’eines tecnològiques per a l’obtenció, tractament i comunicació eficaç i creativa de la informació. A més, es focalitza en la integració de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) com a recursos pedagògics, promocionant un enfocament dinàmic i participatiu en el procés educatiu.

El programa també té com a objectiu que els estudiants adquireixin coneixements sobre el programari i el maquinari necessaris per a la producció de programes de ràdio i podcast, així com el maneig de serveis d’allotjament i distribució. Això inclou l’aprenentatge d’eines digitals per a l’edició d’àudio, disseny de contingut i gestió de plataformes de difusió en línia, preparant-los per a enfrontar els reptes i oportunitats de l’era digital en el camp dels mitjans de comunicació.

La col·laboració amb Sono·lab, el laboratori sonor experimental de Las Naves, proporciona als participants accés a un entorn innovador i col·laboratiu per a l’experimentació amb noves tecnologies i tendències en creació i producció sonora. A més de la producció radiofònica, els estudiants tindran l’oportunitat d’explorar les possibilitats creatives i tècniques de la música electrònica i la sonorització, enriquint així la seua experiència educativa i ampliant els seus horitzons artístics.

La Missió Climàtica en la Capital Verda Europea 2024

La Comissió Europea vol que les polítiques públiques tinguen un focus per a aconseguir una transició verda i digital. I, amb projectes com aquest, Las Naves està contribuint a dibuixar eixe futur. Actualment València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, primera missió de l’estratègia d’innovació Missions València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 112 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

La Missió Climàtica és un dels quatre àmbits prioritaris del projecte de València, Capital Verda Europea 2024, juntament amb la millora de la infraestructura verda de la ciutat, la mobilitat sostenible i recuperació de l’espai públic, i l’alimentació saludable.

COMPARTEIX:
TW - FB