Las Naves lluita contra la soledat no desitjada amb el projecte europeu Healthy Loneliness

16 de setembre de 2021
CATEGORIA:
Salut
COMPARTEIX:
TW - FB

 

  • Las Naves, participa com a entitat sòcia en el projecte europeu Healthy Loneliness amb la finalitat d’ajudar les persones majors a reduir la soledat no desitjada.
  • Al febrer d’enguany ha començat el projecte europeu Healthy Loneliness i finalitzarà el mes d’agost de l’any 2022
  • Aquest projecte forma part del programa de la Unió Europea Erasmus+ i i té com a antecedent Healthy Loneliness 2019.
  • Està coordinat per la Universitat Politècnica de València (UPV).

El centre d’innovació de l’Ajuntament de València, Las Naves, participa com a entitat sòcia en el projecte europeu Healthy Loneliness la finalitat del qual és dotar a les persones majors i al seu entorn d’eines útils per a combatre la soledat no dessitjada .

En aquesta línia, el projecte té previst desenvolupar les següents activitats que ajudaran les persones majors a incrementar la seua autoestima i a millorar la seua qualitat de vida en nom d’un envelliment saludable.

Activitats previstes:

– Elaboració de materials formatius i divulgatius, orientats a fomentar el coneixement sobre la problemàtica de la soledat no desitjada i les seues conseqüències en la salut tant mental com física de les persones majors.

-Desenvolupament d’activitats formatives de caràcter pràctic per a incrementar les habilitats de les persones majors que viuen en soledat.

-Creació d’una plataforma de e-formació amb continguts sobre “soledat saludable”. Aquesta plataforma es presenta com una eina innovadora per a donar suport a la implementació del programa formatiu.

-Validació del programa de formació en els quatre pilots implantats a Espanya, França, Portugal i Polònia.

A causa de la situació de Covid-19, el consorci no s’ha pogut reunir físicament. No obstant això, el 3 de març de 2021 es va celebrar una reunió en línia per a dissenyar el pla d’actuació per als pròxims mesos. Així mateix, es va organitzar una segona reunió en línia el passat 23 de juliol de 2021.

Projecte europeu Healthy Loneliness

El consorci europeu de Healthy Loneliness està format per cinc socis, la Universitat Politècnica de València (UPV), el centre d’innovació de l’Ajuntament de València Las Naves, , l’associació E-Sèniors (França), la universitat de Coïmbra (Portugal) i la universitat de Medicina de Łódź (Polònia).

Més informació:

https://www.healthy-loneliness.eu/es/

COMPARTEIX:
TW - FB