Arranca en Las Naves el cicle de sessions formatives del pilot de ValueCare amb més de 100 participants a València

28 de juny de 2022
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El centre d’innovació de l’Ajuntament de València, Las Naves, participa en ValueCare per a lluitar contra la fragilitat en les persones majors.
  • El pilot s’està desenvolupant des d’aquesta primavera i està previst que finalitze a la primavera de l’any que ve.
  • Totes les persones majors de 65 anys interessades a participar poden informar-se a través del número de telèfon: 667048253 o per correu electrònic a: valuecare@lasnaves.com.
  • Vore fotos ací

Durant tot el matí un primer grup de participants del pilot del projecte europeu ValueCare ha participat en una sessió formativa de caràcter pràctic i lúdic en Las Naves.
La sessióha estat dinamitzada per socis locals del projecte, en concret per personal tècnic de l’àrea de Salut de Las Naves, de la Universitat de València i de Kveloce I+D+i.

Aquesta primera jornada ha estat dividida en tres grans blocs sobre els quals han girat les xarrades i activitats. Un primer bloc de nutrició i alimentació saludable, un segon apartat sobre la importància de l’activitat física i finalment, un bloc sobre prescripció social.

El regidor d’innovació de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha explicat que aquesta activitat està totalment integrada dins de l’estratègia de Missions València que aposta per una València saludable i compartida “i això implica facilitar i fomentar que les persones majors se sumen a l’envelliment saludable, cuidant-se i sociabilitzant per a plantar-li cara a la fragilitat”.

Durant el taller, les persones assistents han rebut recomanacions sobre una alimentació mediterrània adequada a la seua edat, diferents tipus d’exercicis físics segons el nivell de mobilitat, així com per a diferents parts del cos.

Un punt que ha despertat molt d’interés ha sigut com es pot lluitar contra la fragilitat, tant física com psicològica, tenint en compte la rellevància que aquest últim aspecte ha tingut des de la pandèmia per la seua incidència negativa en les persones majors.

La següent sessió formativa està programada per a el mes vinent de juliol durant la qual està previst que les persones usuàries del pilot puguen conéixer i provar l’app que s’usarà durant el pilot. L’objectiu final és arribar a formar a les més de cent persones que participaran en el pilot durant totes les sessions.

Les persones participants pertanyen als centres de salut: Alfauir, Benimaclet, Xile, República Argentina, Salvador Pau, Serradora I i Tavernes Blanques. Tots pertanyen al departament de salut hospital Clínic-Malvarrossa.

Projecte ValueCare

El projecte ValueCare fomenta l’envelliment saludable mitjançant un pla de salut personalitzat. En el pilot de València poden participar totes les persones majors de 65 anys amb un estat de salut fràgil pertanyents als centres de salut integrats en el pilot.

El projecte compta amb els següents socis locals: Las Naves, UVEG-Polibienestar i K-Veloce, així com amb la col·laboració de l’Hospital Clínic, la Fundació INCLIVA i l’Ajuntament de València.

Missions València 2030

El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones.
Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Actualment s’acaba de llançar la Missió Climàtica València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra i formar part de les 100 ciutats que la Comissió Europea seleccionarà dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

COMPARTEIX:
TW - FB