Primera sessió del projecte europeu Solutions

Arranca el projecte europeu Soilutions per a abordar la degradació del sòl i la reducció dels residus orgànics a València

15 de setembre de 2023
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Agricultors de la Vega de València és el coordinador del projecte europeu SOILUTIONS que compta a més amb la participació del centre d’innovació del Ayuntamientro de València, Las Naves.
  • El projecte, finançat a través del Programa Horitzó Europa, té una duració de tres anys i un pressupost de 3 milions d’euros.

La ciutat de València ha acollit durant dos dies la reunió d’arrancada del projecte europeu Soilutions a la qual han assistit representants del consorci europeu i que ha tingut lloc en l’edifici Bancaixa.

Gràcies a aquest projecte que té com a finalitat la millora de la degradació del sòl mitjançant la valorització dels residus orgànics, València serà àrea demostrativa a manera de “living lab o laboratori”, coincidint l’any que ve amb la celebració de la capital verda Europea 2024, la qual cosa serà un impuls a les activitats en aquest marc.

Tal com ha indicat la regidor d’innovació de l’Ajuntament de València, Paula Llobet, aquest projecte és un pas més per a complir amb els nostres compromisos adquirits amb Europa, aconseguint una ciutat més sostenible i amb major qualitat de vida per a la ciutadania.

L’edil ha explicat que amb aquesta iniciativa “abordarem diversos reptes amb resultats clarament tangibles, com per exemple, la millora de la qualitat del nostre sòl, que repercuteix directament en els productes que es cullen i en conseqüència, a aconseguir una alimentació més saludable”

A més de València, està previst posar en funcionament altres dues àrees demostratives, una a Múrcia (Espanya) i una altra a la regió de Flandes (Bèlgica).

En concret, aquest projecte desenvolupa quatre rutes de valorització de residus en milloradors de sòls, sang animal, residus orgànics municipals i dos compostos químics (N-estruvita i K-estruvita) d’estacions depuradores d’aigües residuals.
Sota el lideratge de la SAV i a més de la participació de l’Ajuntament de València a través de Les Naves, participen en aquesta iniciativa altres organitzacions de referència a Europa com la Universitat de Gant, Greenovate Europe i Nutrient Recovery System ( Belgica) , Draxis ( Grècia), The Collaborating Centre on Sustainable Consumption and Production – CSCP ( Alemanya ) i GAIA , Associació d’Indústries de Coneixement i Tecnologia del País Basc, CETENMA | Centre Tecnològic de l’Energia i del Medi Ambient de Múrcia, Fertiberia , Entomo Agroindustrial i Gaiker centre tecnològic.

COMPARTEIX:
TW - FB