ARCH treballa per la resiliència de les ciutats enfront del canvi climàtic i aquest dimecres celebra el seu acte final a València

12 de juliol de 2022
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB

/ L’objectiu del projecte H2020 és millorar la resiliència de les àrees històriques davant les amenaces climàtiques i naturals

/ El treball local a València ha incidit en les àrees de l’Horta i l’Albufera

/ Aquest dimecres, 13 de juliol, se celebrarà l’acte final en Les Naus en el qual es donaran a conéixer les conclusions i eines desenvolupades

El projecte europeu ARCH, que treballa per a millorar la resiliència de les ciutats enfront del canvi climàtic, s’ha desenvolupat a València (Espanya), Bratislava (Eslovàquia), Camerino (Itàlia) i Hamburg (Alemanya). Coordinat a València per Las Naves, el centre d’innovació de l’Ajuntament de València, ha centrat el seu treball a escala local en l’Horta i l’Albufera.

Durant els tres anys de duració del projecte H2020, s’han analitzat alguns de les maneres en què totes dues àrees influeixen positivament en la salut de les persones que viuen a la ciutat. Així mateix, s’han avançat en el desenvolupament de possibles estratègies i eines per a millorar la resiliència del seu patrimoni agrícola i natural.

Preservar aquests paisatges suposa conservar de manera dinàmica no sols la nostra cultura o el nostre oci, sinó el treball de moltes persones i altres aspectes que passen desapercebuts, però tenen gran importància en un context d’emergència climàtica, com la regulació de les temperatures o reducció del risc d’inundacions.

Aquest dimecres, 13 de juliol, a les 9.30 hores, Las Naves acollirà a la Sala Polivalent l’acte final local amb la intervenció de diversos socis del projecte i comptarà amb la participació del regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana.

“El projecte ARCH ens ha posat de manifest l’important paper que juguen dues grans zones naturals de la nostra ciutat enfront del canvi climàtic. L’Horta i l’Albufera ens ajuden al fet que València siga més resilient. Durant els tres anys que ha durat aquest projecte a la nostra ciutat, s’han desenvolupat estratègies i eines que ens ajudaran a entendre com suportar millor el clima canviant i els seus impactes a la ciutat. A més, s’ha promogut i coordinat un grup de treball sobre alimentació i canvi climàtic per a ajudar a coordinar projectes i iniciatives locals sobre canvi climàtic i agroalimentació, en el marc del Consell Alimentari Municipal de València. Així mateix, tot aquest treball s’emmarca en la Missió Climàtica València 2030, dirigida a convertir a la nostra ciutat en una urbs climàticament neutra”, destaca Galiana.

L’acte és d’entrada gratuïta prèvia inscripció en la pàgina web de Las Naves: ARCH: Acte final del projecte a València – LAS NAVES : LAS NAVES


Missions València 2030


El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.


Actualment València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 100 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

COMPARTEIX:
TW - FB