ADCV i Las Naves presenten unes jornades sobre disseny social i disseny per a la innovació social

23 de octubre de 2020
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Es posarà en valor la importància que ha adquirit en els últims anys la innovació social especialment a l’hora d’afrontar amb èxit els nous desafiaments socials.
  • Participaran ponents internacionals com Tatevik Sargsyan, directora d’Innovació Social del Design Council, entitat assessora en disseny del govern britànic; Deborah Szebeko, de l’estudi Think public; i Valerie Carr, de Snook.
  • Inscripcions per a seguir-ho en streaming: https://bit.ly/31zRbUg

L’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV) organitza les “I Jornades de Disseny per a la Innovació Social i Disseny Social” promogudes per Las Naves i dirigides per Raquel Pelta. Les sessions compten amb la col·laboració de València Capital Mundial del Disseny 2022 i tindran lloc la vesprada del dijous 29 i el matí del divendres 30 d’octubre de 2020. Totes dues sessions seran retransmeses en directe per streaming des de Las Naves.

Amb aquestes jornades Las Naves i ADCV posen en relleu la importància que ha adquirit en els últims anys la innovació social especialment a l’hora d’afrontar amb èxit els nous desafiaments socials que sorgeixen davant grans canvis en l’esfera productiva, econòmica, cultural i social, aguditzats recentment per la pandèmia de la Covid-19. I com, reflex d’això, han sorgit dos nous àmbits de pràctica del disseny: el `Disseny per a la innovació social´, des del qual es treballa per a acompanyar a les persones cap a noves solucions innovadores o per a millorar les existents, i el ‘Disseny social’, un camp del disseny que es preocupa pel desenvolupament de productes, serveis i metodologies per a resoldre problemes socials.

A partir d’intervencions de professionals i especialistes, les jornades es proposen com a espai de reflexió sobre les possibilitats i límits del disseny per a l’àmbit de «el social», amb especial atenció a la innovació social.

Al llarg de les jornades es presentaran una sèrie de casos, a través de responsables de diferents estudis de disseny, amb el propòsit d’acostar a la metodologia d’aquests nous enfocaments del disseny que es perfilen cada vegada amb més força com a àmbits de pràctica.

Durant les jornades es comptarà amb les intervencions de Tatevik Sargsyan, directora d’Innovació Social del Design Council, entitat assessora del govern britànic en disseny; Deborah Szebeko, de l’estudi Think public; Valerie Carr, de Snook; Mireia Juan, de l’estudi Makea la teua vida; Eider Aldape, d’Estudi Maraka; i Irene Reig, de CivicWise & CARPE.

A més s’oferiran les conferències de Raquel Pelta, investigadora i historiadora de disseny; Julia Salom, investigadora en innovació de la Universitat de València; i Javier Ibáñez, tècnic d’innovació social de Las Naves.

El divendres al matí tindrà lloc una taula redona moderada per Kike Correcher, dissenyador i representant de València Capital Mundial del Disseny 2022. Aquesta taula redona té per títol “Límits i possibilitats dels enfocaments socials del Disseny” i participaran Ramón Marrades, economista urbà i placemaker; Mireia Juan, dissenyadora i co-fundadora de Makea La teua Vida; i Raquel Pelta.

Aquestes jornades divulgatives es proposen com a clara aposta per desenvolupar conjuntament, entre la ADCV i Las Naves, noves línies de treball dins de l’estratègia d’innovació social i urbana amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de totes les persones.

COMPARTEIX:
TW - FB