ACTIVAGE llança una convocatòria per a que 3 ciutats repliquen les solucions d’envelliment actiu que València ja implementa

24 de abril de 2019
CATEGORIA:
Salut
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Fins al pròxim 21 de juny, aquelles ciutats i regions europees que ho desitgen, podran apuntar-se a aquesta segona convocatòria #ACTIVAGEOpenCall –http://www.activageproject.eu/open-call- amb la què podran desenvolupar solucions que ja estan en funcionament en les ciutats participants de la iniciativa europea.
  • Una de les ciutats models per a replicar serà València, on Activage ha instal·lat un pilot de monitorització amb sensors i aplicacions mòbils que permet a les persones majors seguir vivint amb autonomia i independència.

Aquesta és la segona convocatòria que Activage llança. La primera, durant el passat estiu, comptà amb 600.000 euros de finançament i anava destinada a pimes, start-ups o empreses mid-Caps, estan implementant solucions complementàries basades en l’Internet de les Coses (IoT), en els serveis sobre envelliment actiu i saludable que ja ofereixel projecte ACTIVAGE. D’aquesta manera han entrat en l’ecosistema del projecte.

Ara, amb un finançament de 200.000 euros, la nova convocatòria va adreçada a ciutats i regions de la UE que estiguen disposades i compromeses a establir el marc de l’ecosistema ACTIVAGE i els serveis per a un envelliment actiu i saludable en el seu àmbit local. S’ampliarà per tant el nombre de participants: de les 9 actuals, es passarà a 3 més, les quals replicaran els pilots ja en funcionament, entre ells, el de la nostra ciutat.

Projecte Activage a València

El projecte ACTIVAGE nasqué fa més de dos anys, per aprofitar les oportunitats que ofereix l’Internet de les Coses i el desenvolupament digital per a crear noves formes d’assistència i seguiment de la tercera edat, propiciant un entorn de control i seguretat per a les persones majors i els seus familiars. A València es desenvolupa a través d’una iniciativa pilot en la què es monitoritzen a persones majors de 65 anys amb un sistema de sensors que realitza un seguiment de les seues rutines diàries dins de les seues cases, i una aplicació instal·lada en telèfons mòbils que fa el mateix fora dels domicilis.

Aquest pilot està executant-se de la mà del centre d’innovació Las Naves i l’Ajuntament de València i de les entitats Atenzia,Gesmed i Iniciativa Social Integral, (especialitzades en teleassistència, ajuda a domicili i altres serveis sociosanitaris destinats a persones majors)I Mysphera, desenvolupadora de la tecnologia del pilot.

En el projecte participen 9 ciutats i regions diferents de la Unió Europea ubicades a Espanya (amb pilots a Madrid, Galícia i València) Itàlia (Regione Emilia-Romagna), Grècia (Àtica, Grècia Central i Macedònia), França (Grenoble), Alemanya (WoQuaz, regió de Hesse), Regne Unit (Leeds) i Finlàndia (Espoo, Tampere i Turku).

Més info:

Web:www.activageproject.eu

Web pilot València: www.activagevalencia.eu

Mail:opencall@activageproject.eu

Twitter
LinkedIn
YouTube

Youtube València

COMPARTEIX:
TW - FB