63 participants de 10 països competeixen online fins diumenge per crear aplicacions amb les dades dels sensors de La Marina

26 de març de 2021
CATEGORIA:
Sense categoria
COMPARTEIX:
TW - FB

El hackaton #HackTheFog, organitzat per Las Naves i el projecte europeu FogGuru, empra la tecnologia de dades coneguda com “fog-computing” o computació en la boira.

La trentena de sensors del laboratori urbà instal·lat a La Marina, permetran treballar amb dades diverses de trànsit, temperatura, aire, qualitat de l’aigua o comptatge de persones.

Com es poden millorar els accessos a La Marina de València? Com podem saber un poc més de l’estat de la mar per a donar informació a la navegació? Aquestes són sols dos de les qüestions que intentaran respondre aquest cap de setmana els 63 participants inscrits en la competició internacional #HackTheFog.

Aquest concurs, organitzat per Las Naves és una de les accions pilot del projecte FogGuru, del que el Centre d’Innovació de la nostra ciutat forma part. El hackaton és l’esdeveniment final que prova el laboratori urbà d’Internet de les Coses (IOT) que fa més d’un mes s’instal·là a La Marina de València.

El laboratori conté més de trenta sensors de mesurament de dades, els quals, repartits per diversos ubicacions, mesuren paràmetres diversos que van des de la qualitat de l’aire i de l’aigua, als nivells de temperatura, la direcció o velocitat del vent, els corrents de la mar -instal·lats en aquest cas al fons marí- o altres indicadors com poden ser el moviment de persones o el trànsit.

Aquest cap de setmana, 63 concursants de 10 països diferents arreu de tot el món – Egipte, Índia, Camerún, Espanya, Irlanda, Regne Unit, Etiòpia, Turquia, Alemanya i França- competiran -en 15 equips- des de hui i fins diumenge per la vesprada, de manera online, per crear, a partir de les dades extretes d’aquestos sensors, prototips d’aplicacions dirigides a millorar la sostenibilitat i l’eficiència de La Marina.

El regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, subratlla que aquesta competició “posa en valor aquest laboratori “maker” de IoT, el qual, després del hackathon, estarà obert i disponible per al seu ús públic. Empreses, desenvolupadors, estudiants i qualsevol ciutadà i ciutadana, podran integrar les seues pròpies fonts de dades, compartir-les i reutilitzar-les”.

El lliurament de premis del hackaton serà retransmès en directe el diumenge a partir de les 18h a través del canal Youtube de Las Naves (https://youtu.be/iqp_yXMzMN4).

Projecte FogGuru

El projecte FogGuru, que després de tres anys ja arriba a la seua recta final, ha comptat amb dos grups de doctorands/investigadors i investigadores procedents de diversos països del món, els quals sigut qui han desenvolupat el laboratori a La Marina per a la gestió de dades basada en “fog computing” o “computació en la boira”.

Aquest “living lab” i el hackaton tanquen la segona fase del projecte que començà a caminar en setembre de 2017. Durant la seua primera etapa, els joves investigadors i investigadores treballaren amb el Cicle Integral de l’Aigua i EMIVASA, amb qui dissenyaren altre projecte pilot que, a través de l’anàlisi de dades, propiciava una gestió més eficient de l’aigua i el control i detecció de fuites.

Las Naves forma part del projecte FogGuru amb les universitats de Rennes i Berlín, l’organització de la CE per a la innovació en el sector digital, EIT Digital, l’empresa tecnològica italiana U-Hopper, i Elastisys, una empresa spin-off de la universitat d’Umea (Suècia).

(Si vols consultar la ubicació dels sensors, ací tens el mapa: https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1qNpP2YknZCjX8HSA3X9bH20DiGkwpuOx&usp=sharing)

COMPARTEIX:
TW - FB