45.000€ en el concurs d’idees del Laboratori d’Accessibilitat

27 de octubre de 2017
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El Centre d’Innovació Urbana ha posat en marxa el Laboratori d’Accessibilitat, una iniciativa que contempla, a través d’una convocatòria pública, un concurs d’idees que intenta donar resposta, amb solucions innovadores, als reptes identificats a la nostra ciutat per a suprimir barreres d’accessibilitat en els camps de la mobilitat, la cultura, la participació o la comunicació.
  • Una vegada seleccionades les propostes guanyadores d’aquest concurs, es desenvoluparan els projectes pilot de cadascuna d’elles.

L’objectiu del Laboratori d’Accessibilitat que s’ha creat a Las Naves és treballar perquè el nostre entorn siga plenament accessible, de manera que qualsevol persona no veja interrompuda o dificultada la realització de les seues activitats quotidianes, com puga ser accedir a un servei, a un objecte, a un espai, etc. Segons dades publicades per l’Oficina d’Estadística de l’Ajuntament de València, a finals de 2016 el 15,3% de les persones residents a la nostra ciutat, tenien reconeguda algun tipus de discapacitat.

Des de Las Naves es vol treballar per a que cap persona tinga limitacions diàries. I amb eixe sentit, el Laboratori d’Accessibilitat ha començat a treballar en la identificació dels reptes a aconseguir, els quals s’agrupen en cinc, entre ells: la millora de la qualitat del transport públic per a facilitar l’accés de les persones amb diversitat funcional, especialment de les persones amb discapacitat visual i auditiva i d’aquelles amb mobilitat reduïda; la facilitació de l’accés tant a les activitats culturals com als edificis públics que les acullen; i la millora dels sistemes d’informació i comunicació públics per a fer-los comprensibles i accessibles als col·lectius de persones funcionalment diverses (discapacitat visual, auditiva, de mobilitat reduïda). En aquest repte, particularment es buscaran solucions per facilitar la comunicació personal entre les persones amb discapacitat i els i les professionals de l’administració pública, i també sistemes i aplicacions tecnològiques que milloren la informació i les indicacions per orientar-se i ubicar-se espacialment en edificis públics, i per a que puguen conéixer els recursos públics en matèria d’ajudes que els puguen interessar.

Els dos últims reptes en els què es treballarà serà en la participació activa en els espais de presa de decisió pública (social i política) de les persones amb discapacitats físiques, psíquiques i sensitives; i en la sensibilització a la població en general sobre les barreres que es troben quotidianament les persones amb diversitat funcional.

Diverses fases

Del concurs d’idees eixiran les solucions guanyadores que acabaran executant-se com a projectes pilots en la nostra ciutat. Després aquestos seran avaluats, per analitzar els resultats finals i la seua posterior replicabilitat. El pressupost per als pilots serà de 45.000€.

Al Laboratori d’Accessibilitat participen representants de les quatre hèlixs de la innovació: la societat civil, empreses relacionades amb les àrees plantejades en els reptes -mobilitat, cultura, etc.-, l’administració pública i la universitat.

El jurat el formen les següents entitats:

– OMAD. Oficina Municipal de Atención al Discapacitado. Ajuntament de València.

– Instituto de Investigación de Políticas de Bienestar (Polibienestar) de la Universitat de València.

– GESMED, Gestió Socio Sanitaria al Mediterrani.

– CERMI.

Les bases les trobaràs ací.

I ací tens la fitxa que has d’omplir.

COMPARTEIX:
TW - FB