200 professionals de la innovació assisteixen al congrés internacional ISPIM a València

30 de novembre de 2021
CATEGORIA:
Missions València 2030
COMPARTEIX:
TW - FB
  • ISPIM Connects València tindrà lloc en Las Naves, centre d’innovació de l’Ajuntament de València, des de hui 29 de novembre a l’1 de desembre
  • La celebració d’‘ISPIM Connects’ en Las Naves suposa una gran oportunitat per a crear connexions entre la comunitat d’innovació de València i la comunitat d’innovació global
  • L’objectiu del congrés és connectar professionals en innovació per a mostrar perspectives sobre com crear amb èxit nous productes, processos i serveis per a estimular el creixement econòmic i el benestar

200 professionals de la innovació participaran entre hui i el dimecres en el congrés internacional ISPIM Connects València, organitzat per Visit València i Las Naves, i que se celebrarà principalment en el centre d’innovació de l’Ajuntament de València. Dues entitats que han reunit l’ecosistema valencià d’innovació en el congrés per a complementar la visió internacional i mostrar les seues potencialitats.

‘ISPIM Connects’ suposa una gran oportunitat per a crear connexions entre la comunitat d’innovació de València i la comunitat d’innovació global.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha expressat durant la inauguració del congrés en l’edifici Veles e Vents de la Marina de València que “reconnectar, redescobrir, reimaginar és el lema del congrés d’enguany. És el que estem fent a la nostra ciutat, a València. L’estratègia urbana de València ens permetrà ser la ciutat que volem. A València ens hem adonat de la necessitat de repensar el model de ciutat, ja que els canvis socials, econòmics, climàtics i tecnològics ens obliguen ara a veure-la des de diferents perspectives, així com a identificar els reptes de futur que la ciutat i la seua governança hauran d’afrontar. Per això és clau la creació d’espais de reflexió per a repensar quina ciutat volem. Espais compartits amb la participació del sector públic, privat, l’Acadèmia i la societat civil. La majoria d’ells representats hui en aquest congrés”.

Sota el lema “Reconnectar, redescobrir, reimaginar”, el congrés internacional sobre innovació ISPIM ha triat València per al seu primer esdeveniment presencial després de les restriccions sanitàries provocades per la pandèmia. ISPIM Connects València reunirà durant tres dies (del 29 de novembre a l’1 de desembre) a professionals de la innovació de la indústria, la consultoria, la investigació i el sector públic per a redescobrir el valor de la comunitat i la col·laboració i reimaginar respostes a nous horitzons.

En col·laboració amb Las Naves i Visit València, el programa de ISPIM Connects València ha comptat des de hui amb ponències, taules redones, tallers, zona networking i zona expositiva per a posters o prototips. També hi haurà visites tècniques i culturals per a donar a conéixer la ciutat, així com reunions bilaterals i sopars networking.

Amb algunes de les conferències de la primera jornada del congrés s’ha pogut donar a conéixer a l’ecosistema innovador internacional l’estratègia urbana Missions València 2030, posar en valor a la ciutat de València com a Capital Mundial del Disseny 2022 o mostrar el treball que es realitza en innovació en el sector sanitari de la Comunitat Valenciana amb projectes com Newmanbrain, dispositiu per a l’anàlisi de l’activitat cerebral, o Corify Care, un sistema d’alta precisió capaç de mapear el cor de manera no invasiva, i que ha demostrat ser superior als millors sistemes actuals que, en molts casos, requereixen cirurgia.

ISPIM

Formada a Noruega en 1983, ISPIM és la societat internacional per a la innovació més antiga, global i activa del món. Cada any organitza dos congressos en una ciutat diferent, amb un perfil científic, tecnològic i d’emprenedoria. En anteriors edicions s’ha celebrat en ciutats com Toronto (el Canadà), Melbourne (Austràlia), Bangkok (Tailàndia), Boston (els Estats Units), Kuala Lumpur (Malàisia) o Estocolm (Suècia), i té previstes edicions futures a Osaka (el Japó) i Copenhaguen (Dinamarca).

Missions València 2030

El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Actualment s’acaba de llançar la primera missió, València Ciutat Neutra, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra i formar part de les 100 ciutats que la Comissió Europea seleccionarà dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

Per a més informació: ISPIM Connects València Conference (ispim-connects.com)

COMPARTEIX:
TW - FB