soilutions visita campo

Primeres aliances per a la creació d’un Living Lab que aborde la degradació del sòl

3 de maig de 2024
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • En el marc del projecte europeu Soilutions s’estan realitzant les primeres accions per a la creació d’un Living Lab a la ciutat de València que abordarà la degradació del sòl i la reducció dels residus orgànics de la ciutat i el seu entorn.
  • Aquesta setmana s’han mantingut reunions per a generar sinergies amb el departament de producció vegetal d’ETS Enginyeria Agronòmica i del Medi natural (UPV), així com amb AVA-ASAJA (Associació Valenciana d’Agricultors).
  • Les visites realitzades recolzen el títol de València Capitalitat Verda Europea.

La ciutat de València compta enguany amb el distintiu de Capital Verda Europea 2024 pels seus assoliments en matèria de turisme sostenible, neutralitat climàtica i transició verda inclusiva. Aquest reconeixement europeu acredita a la ciutat com un destí basat en els valors de la qualitat de vida, l’alimentació sostenible i l’excel·lència en infraestructures verdes.

En aquesta línia, des de l’Ajuntament de València s’està treballant en diferents projectes europeus, com per exemple, el projecte europeu Soilutions que té com a finalitat la millora de la degradació del sòl mitjançant la valorització dels residus orgànics i que a més comptarà amb un “living lab o laboratori demostratiu”.

Amb la finalitat d’explorar vies de col·laboració i compartir sinergies, part de l’equip d’I+D+i Agro de Las Naves s’ha reunit amb representants del departament de producció vegetal d’ETS Enginyeria Agronòmica i del Medi natural de la Universitat Politècnica de València.

D’altra banda, també es s’ha visitat la Finca Sinyent, finca d’experimentació agrària d’AVA-ASAJA (Associació Valenciana d’Agricultors). Eixe projecte es desenvolupa amb la finalitat de realitzar assajos i transferir els resultats obtinguts de la investigació als agricultors valencians de manera ràpida, útil i eficaç.

Tal com han comentat els tècnics d’I+D+i Agro de Las Naves, “les línies estratègiques de la Finca Sinyent i el treball que estan realitzant s’alineen amb els objectius del projecte europeu SOILUTIONS en el qual estem participant”.

Projecte europeu Soilutions

Agricultors de la Vega de València és el coordinador del projecte europeu SOILUTIONS que compta a més amb la participació del centre d’innovació del Ayuntamientro de València, Las Naves.

El projecte, finançat a través del Programa Horitzó Europa, té una duració de tres anys i un pressupost de 3 milions d’euros.

Més informació del projecte: www.soilutions-project.eu

COMPARTEIX:
TW - FB