salud

ValueCare avança en una estratègia per a superar els desafiaments del sistema sanitari

4 de març de 2024
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El centre d’Innovació de l’Ajuntament de València, Las Naves, ha acollit i organitzat un taller de treball en el qual han participat professionals professionals en matèria d’atenció social i sanitària d’àmbit públic.
  • L’objectiu ha sigut recollir el feedback sobre l’esborrany de polítiques públiques recomanades per a dur a terme una transició cap a un model d’atenció basat en el valor.

Les persones assistents al workshop han pogut aprofundir sobre els desafiaments als quals s’enfronta el sistema sanitari, les fortaleses, les debilitats i els possibles obstacles per a la transició cap a eixe model d’atenció basat en valor, així com donar la seua opinió sobre l’ús de les eines TIC.

Desafiaments, obstacles, fortaleses i debilitats

Respecte als desafiaments s’ha destacat la importància de promoure l’accessibilitat dels col·lectius desplaçats, la necessitat d’atendre de forma més integral al pacient, així com reduir la vulnerabilitat i les desigualtats per raó de gènere, entre altres.

També es va realitzar una anàlisi col·lectiva de les fortaleses i debilitats del sistema actual, subratllant que els professionals socials i sanitaris “són el millor actiu del sistema”, professionals als quals cal cuidar ja que respecte a les debilitats es va recalcar el “desgast de professionals”, la descoordinació entre l’àmbit sanitari i àmbit social i les polítiques curtterministes.

Per a aconseguir superar les mancances actuals, s’havia de superar un “pensament assentat de la salut com a medicalització per a avançar cap a un concepte en salut més ampli”.

Noves Tecnologies

Els assistents al taller van donar la seua opinió sobre l’ús de TIC per a donar suport al sistema sociosanitari, explicant que “se sol pensar que les persones majors responen pitjor del que realment responen a aquesta mena de tecnologies”.

Així mateix, van concloure destacant que “hi ha molt de potencial en aquesta mena d’eines per a traure de l’aïllament i soledat a persones majors, però cal no oblidar que les TIC “representen la carretera, no el destí; no és una fi en si mateix, sinó un mitjà”, detallant que les noves tecnologies “poden ser una arma de doble tall ja que es pot obrir una bretxa digital entre els qui les dominen i els qui no i, en eixe sentit, aniria contra l’equitat en la societat”.

Assistents

A la sessió han assistit representants de Sabien ITACA-UPV, del Centre de Salut Benimaclet, OCISS (GVA), Unió de Consumidors de la CV i del Servei de Programes de Salut i Avaluació de Polítiques Públiques (DG Salut Pública, GVA)

COMPARTEIX:
TW - FB