117 xiques i 66 xics mostren el treball de dones científiques en “De major vull ser com”

23 de gener de 2019
CATEGORIA:
Energia
Salut
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Estudiants de 38 centres educatius de la Comunitat Valenciana han presentat els seus vídeos en la II Edició de “De major vull ser com”.
  • El concurs està organitzat per Las Naves i la fundació Fisabio per a visibilitzar el paper de la dona en la Ciència.
  • S’han presentat 71 vídeos, xifra que triplica la de l’any passat.

La segona edició del concurs de vídeos “De major vull ser com”, organitzat pel centre d’innovació Las Naves i la fundació Fisabio, ha rebut un total de 71 treballs procedents d’estudiants d’ESO, Batxillerat i FP de 38 centres educatius de tota la Comunitat Valenciana.

En total han participat 117 xiques i 66 xics en aquesta nova convocatòria del concurs, amb el qual es pretén visibilitzar el treball de les dones en àrees considerades tradicionalment “masculines”, com són la Ciència, la Tecnologia i la Innovació. Les persones el treball de les quals centra la temàtica del vídeo havien de ser una dona o un col·lectiu de dones actual (que siga/n referent personal, comunitari, acadèmic, polític o professional en el seu entorn més pròxim), o històrica, rellevant pels seus descobriments o innovacions.

L’èxit d’aquesta nova edició de “De major vull ser com” s’ha reflectit que, respecte a l’any passat, el nombre de vídeos presentats s’ha triplicat, arribant a 71 projectes.

Enguany, el concurs té com a novetat el lliurament de 2 premis en cadascuna de les 3 modalitats: Millor Guió, Millor Producció Audiovisual i Vídeo més Innovador en el contingut i plantejament de la temàtica proposta.

Els vídeos guanyadors es coneixeran el pròxim 8 de febrer en un acte que tindrà lloc al matí en La Mutant, de Las Naves. A la vesprada, a més, el centre d’innovació i Fisabio celebraran la gala “Científiques i artistes”, un espectacle teatral que uneix ciència i art, protagonitzat per dones investigadores de la Fundació Fisabio i la Universitat Politècnica de València.

COMPARTEIX:
TW - FB