Las Naves i l’Ajuntament de València participen en el curs de la UIMP sobre missions i ciutats climàticament neutres

19 de juliol de 2022
CATEGORIA:
Missions València 2030
COMPARTEIX:
TW - FB

Una delegació de l’Ajuntament de València i Las Naves ha assistit a Santander -del 18 al 21 de juliol- al curs de la Universidad Menéndez Pelayo «Misión española: hacia ciudades climáticamente neutras en 2030». L’objectiu era conéixer més sobre l’aplicació a les ciutats espanyoles de la missió europea ‘100 ciutats climàticament neutres per a 2030’, i que es reuniren presencialment per primera vegada el grup de 7 ciutats espanyoles “CitiES” seleccionades per la Comissió Europea. Concretament les 7 ciutats espanyoles allí presents eren: Barcelona, Madrid, Vitòria, Sevilla, Saragossa, Valladolid i València. El curs s’ha compost de conferències, taules redones i tallers pràctics.

Ací el programa i web del curs.

I ací el vídeo.

València és una ciutat referent respecte a definició de la missió climàtica, aprovació en ple de l’Ajuntament de l’estratègia i la missió, a unir Agenda Urbana 2030 i estratègia orientada a missions, a crear aliances entorn a la missió, i a reorientar els instruments d’innovació al nostre abast a la missió climàtica (Col·lab, subvencions i ajudes, CiutatLab, Compra Pública d’Innovació…). A destacar va ser l’anunci de l’Agència Europea del Medi ambient que desenvoluparà un cas d’ús de la nostra ciutat, la seua missió climàtica i la seua missió d’adaptació.

El regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, qui va intervindre en la sessió inaugural del curs, va explicar el treball realitzat per València en la Missió Climàtica València 2030. «El consens és fonamental. Hem aconseguit la unió de tots i totes, que el projecte siga de tota la ciutat, no d’un govern en concret. S’han implicat el Govern central, l’autonòmic, hem creat espais de participació i generat una aliança que inclou a 150 entitats ambaixadores, a més de 3.000 empreses; les 4 hèlices de la innovació i els mitjans de comunicació».

La Missió Climàtica València 2030 ha posat en marxa, a més, un procés, a través d’una consulta al mercat, de Compra Pública d’Innovació orientada a la missió climàtica en 8 reptes»

✅Mobilitat sostenible,

✅Model energètic renovable i just

✅Urbanisme i hàbitat sostenible

✅Economia circular i sostenible

✅renaturalització i biodiversitat

✅Resiliència i adaptació

✅Governança intel·ligent

✅Educació i implicació social

Galiana va afegir: «Des de València volem reorientar i unificar totes les polítiques públiques a la Missió Climàtica València 2030. I tenim també per a això l’Estratègia Urbana València 2030. Volem fer que la nostra ciutat siga més sostenible, més pròxima i més creativa».

COMPARTEIX:
TW - FB