Xarrada “El camí de Flywire: autogestió i agilitat amb diferents tonalitats en el temps”

26 de octubre de 2020
CATEGORIA:
Estratègies de ciutat
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La història de la fintech valenciana Flywire, proveïdor líder de solucions de pagaments internacionals, és una d’experimentació contínua i adaptació.
  • Xarrem en línia amb Felipe Talavera, vicepresident d’Enginyeria de l’empresa, per a conéixer els seus aprenentatges i particularitats sobre gestió de departaments i desenvolupament de producte.

Las Naves, dins del seu projecte “Organizaciones de futuro” organitza aquest esdeveniment online.

La història de la fintech valenciana Flywire és d’experimentació contínua i adaptació amb encerts i errors, tant en el seu producte tecnològic com en la seua manera de treballar. Felipe Talavera, vicepresident d’Enginyeria, ens comptarà els inicis de Flywire i com van construir un producte mínimament viable, així com els seus aprenentatges sobre gestionar departaments d’enginyeria i producte on van experimentar amb l’autogestió i van compartir molt en comunitat.

També analitzarà com va canviar quan l’empresa va créixer i es va internacionalitzar, quines pràctiques curioses tenen hui dia i quines diferències hi ha en la gestió i organització entre departaments.

Flywire va ser fundada en 2011 pel valencià Iker Marcaide, qui com a estudiant internacional va experimentar de primera mà totes les dificultats de pagar la universitat des d’un altre país i la seua missió va ser resoldre’ls.

Hui Flywire és un proveïdor líder de solucions de pagaments internacionals, que connecta empreses i institucions amb els seus clients en sis continents. Amb 500 persones treballant (de les quals 120 estan a València) i 12 oficines en el món (seu a Boston i tot el seu desenvolupament tecnològic a València), Flywire és a més el tercer unicorn espanyol des de 2020.

Sobre Felipe Talavera

Felipe Talavera porta des del principi en Flywire i és actualment el vicepresident d’Enginyeria de la startup espanyola/americana. El que més gaudeix és treballar en la intersecció entre les persones, la tecnologia i el negoci.

Els seus últims deu anys ha estat en Flywire construint el software i les infraestructures de l’empresa, escalant de zero a més de cent milions en ingressos. Abans va treballar en ML Pioneer Strands i va cofundar un parell de petites empreses amb amics. Construeix productes i equips, ocasionalment parla en conferències i assessora a startups en la seua etapa inicial. És d’Iniesta (Conca) però m’he assentat a València, Espanya.

Organizaciones de futuro

“Organizaciones de futuro” és un projecte de Las Naves, centre d’innovació de l’Ajuntament de València, l’objectiu del qual és contribuir a promoure i crear consciència entorn d’una altra mentalitat i formes d’organització i lideratge poc conegudes, clau per a innovar i actuar de forma més conscient en les organitzacions.

COMPARTEIX:
TW - FB