Vista aeria del tram del Gulliver del Jardí del Túria

València, amfitriona de tres jornades europees que abordaran el canvi climàtic

15 de juny de 2024
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El Palau de la Música acull tres fòrums organitzats perquè els principals actors europeus i la societat civil compartisquen coneixements per a promoure la sostenibilitat urbana
  • L’alcaldessa inaugura dimarts, 25 de juny, esta trobada de ciutats “intel·ligents i climàticament neutres”
  • Les jornades es clausuren dijous 27 amb una Assemblea General i una reunió de responsables de capitals verdes europees

El Palau de la Música acollirà els pròxims dies 25 i 26 de juny tres congressos europeus organitzats simultàniament amb la finalitat de trobar solucions comunes per a fer front a les amenaces del canvi climàtic. La confluència d’estos tres fòrums, en els quals participarà la Comissió Europea, situarà a València, Capital Verda Europea, en el centre del debat i la reflexió de les ciutats implicades per a implantar solucions sostenibles amb les quals aconseguir la neutralitat climàtica.

L’alcaldessa de València, María José Catalá, participarà, dimarts 25 a les 10 hores, en la jornada de benvinguda que se celebrarà a la Sala Joaquín Rodrigo de l’auditori valencià. Estarà acompanyada de Patrick Child, director general adjunt de Medi Ambient de la Comissió Europea i responsable de la iniciativa, ‘Mission’, impulsada per a assolir que, abans de l’any 2030, 100 ciutats europees siguen climàticament neutres.

Després d’esta inauguració, en la mateixa sala, començarà el ple d’obertura de la Conferència Missió de les Ciutats, que desenvolupa anualment la Comissió Europea dins de l’àmbit del programa ‘Horitzó Europa’ amb la participació de representants de diferents municipis europeus. Se celebrarà sota el lema “Empoderar a les ciutats: la Missió de Ciutats Intel·ligents i Neutrals des del punt de vista Climàtic en acció”, i entre els ponents, han confirmat la seua presència l’alcalde de la capital d’Islàndia, Reykjavik, o l’alcaldessa de la ciutat noruega d’Stavanger.

Seguidament, les sales del Palau de la Música seran l’escenari de diferents sessions en les quals ‘Ciutats Missión’ intercanviaren coneixements, centrant-se en reptes relacionats amb el transport, el disseny o la planificació urbana.

A més d’esta trobada, el Palau albergarà l’Assemblea General d’Energy Cities i EURESFO (Fòrum Europeu de Resiliència Urbana). Les tres convencions es plantegen com a plataformes per a l’intercanvi d’estratègies i per a la unió de forces amb les quals abordar els desafiaments climàtics i construir un futur més resilient i sostenible per a les ciutats europees.

Descarbonització de la calefacció i la refrigeració

Així, amb motiu de l’Assemblea General d’Energy Cities, a València es reuniran experts en energia sostenible que mostraran alternatives concretes desplegades per les ciutats per a abordar, per exemple, la descarbonització de la calefacció i la refrigeració com un dels grans reptes als quals s’enfronten les ciutats. També es debatrà sobre la gestió eficaç dels residus, la capacitació de les autoritats locals per a una transició energètica justa, el compromís dels ciutadans i les ciutats amb un ús racional dels recursos.

Per últim, el Palau de la Música acollirà El Fòrum Europeu de Resiliència Urbana (EURESFO), una iniciativa europea impulsada per ICLEI (Governs Locals per la Sostenibilitat), l’Agència Europea de Medi Ambient, i coorganitzada amb la ciutat de València (Capital Verda Europea 2024).

Este esdeveniment abordarà aspectes crucials de la resiliència, el desenvolupament sostenible i la recuperació.

Les jornades es clausuren el dijous 27 amb una Assemblea General i una reunió de responsables de capitals verdes europees.

 

 

COMPARTEIX:
TW - FB