La fragilitat afecta a més de la meitat de les persones majors de 65 anys

12 de maig de 2021
CATEGORIA:
Salut
COMPARTEIX:
TW - FB

 

  • El projecte europeu ValueCare reuneix professionals del sector sanitari de València i Madrid en l’esdeveniment en línia “La Fragilitat: un repte de Salut Pública, Desafiaments i Oportunitats” que se celebra divendres que ve a les 9.30 hores.
  • El webinar és de caràcter gratuït, serà emés pel canal Youtube de LAS NAVES (youtube.com/lasnavesinn). Inscripcions i programa ací.
  • L’esdeveniment s’organitza en col·laboració amb KVELOCE I+D+i – Investigació, Desenvolupament i Innovació i l’Institut de Polítiques de Benestar Social de la Universitat de València (POLIBIENESTAR).

Amb una població cada vegada més envellida, actuar de manera integrada sobre la fragilitat s’ha convertit hui dia en un dels desafiaments globals de la Sanitat Pública. En aquesta línia, Las Naves organitza el webinar “La Fragilitat: Un repte de salut pública, desafiaments i oportunitats” i per a això comptarà amb professionals de l’àmbit sanitari de diferents entitats rellevants.

El Cap del Servei de Geriatria de l’Hospital Universitari de Getafe, Leocadio Rodríguez Mañas, ha ressaltat la importància d’abordar la fragilitat ja que “identificar a les persones fràgils és fonamental per a saber quines persones tenen més risc de desenvolupar una discapacitat”.

A més, Rodríguez Mañas ha incidit en què és vital abordar aquest tema ja que la fragilitat duplica el risc de mort en les persones més vulnerables. “En una societat amb més de la meitat de persones majors de 65 anys fràgils o pre- fràgils, xifra que augmenta fins al 75% en persones entre 75 i 80 anys”.

Intervindre sobre la fragilitat podria reduir fins a un 50% les taxes de discapacitat en les persones majors, “la qual cosa suposaria un estalvi de milers de milions d’euros a les arques públiques i una millora en la qualitat de vida de milions de persones”, ha detallat el doctor.

Durant la sessió participaran representants de l’Hospital Universitari de Getafe, Hospital Clínic Universitari de València, Departament de Salut La Fe, INCLIVA, centre de salut d’Alfauir, Hospital Clínico San Carlos de Madrid i l’Institut Polibienestar Universitat de València i el Centre de salut Serradora I.

Projecte ValueCare

L’objectiu de ValueCare a València és fomentar l’envelliment saludable de les persones majors de 65 anys amb un estat de salut fràgil des d’una perspectiva d’atenció integral i centrada en la persona.

ValueCare és un projecte finançat pel Programa Horizon 2020 de la Comissió Europea. El projecte pilot compta amb els socis locals UVEG-Polibienestar i K-Veloce, així com amb la col·laboració de l’Hospital Clínic i l’Ajuntament de València a través dels serveis socials municipals.

COMPARTEIX:
TW - FB