Esdeveniments
Mapejant els barris: Un passeig fotogràfic per Algirós per repensar l’espai públic des de la mirada ciutadana
CATEGORIA:
Esdeveniments
INFORMACIÓ:
COMPARTEIX:
TW - FB
CONVOCATÒRIA:
17/09/2022
  • Mapejant els barris és un conjunt de laboratoris ciutadans descentralitzats dins del Programa d’Innovació Ciutadana (PIC) de Las Naves que integren la mirada ciutadana sobre l’espai públic, a través del joc i la fotografia.
  • La tercera activitat, que tindrà lloc el pròxim 17 de setembre en Algirós, constarà d’un passeig fotogràfic pel barri i un debat de reflexió per a elaborar un mapa col·lectiu i fer propostes de millora a futur.
  • Aquest taller ha tingut lloc anteriorment en barris d’altres ciutats del món com Istanbul (Turquia), París (França) o Palerm (Itàlia).

La tercera activitat del projecte ‘Mapejant els barris’ de Las Naves, que tindrà lloc el pròxim 17 de setembre en Algirós, constarà de:

-10:00-13:30 hores. Un taller matutí en el qual es farà un passeig fotogràfic pel barri a través d’una tècnica de participació denominada “deriva” en la que a través d’uns daus els participants aniran recorrent els carrers per a documentar amb una cambra o mòbil i respondre a les preguntes que els guien en la reflexió de l’activitat.

-16:00-20:00 hores. A la vesprada, els participants treballaran en Las Naves sobre el documentat al matí, es generarà un debat de reflexió i s’elaborarà un mapa col·lectiu amb el resultat de les derives i les propostes de millora a futur.

Placemaking

Aquesta sèrie d’activitats està basada en el Placemaking, un moviment internacional que pretén retornar els espais públics als ciutadans i transformar-los en una cosa viva, en plena evolució, d’acord amb les necessitats i els interessos de les persones. Per a això, animen que siguen les i els propis habitants els qui participen col·lectivament en el procés de re-imaginar i re-inventar els espais públics, parant atenció als significats i les qualitats, tant físiques, culturals i socials com emocionals que defineixen aqueixos llocs, possibilitant que puguen ser gaudits per tota la ciutadania.

Vols participar?

Per a participar has d’inscriure’t en el següent enllaç i emplenar la teua motivació per a assistir al taller, i posteriorment farem una selecció de 12 participants.

Scheduled Esdeveniments Eventos Ciuta·lab Programació
COMPARTEIX:
TW - FB
CONVOCATÒRIA:
17/09/2022