Esdeveniments
II Encuentro Arte y Sostenibilidad
CATEGORIA:
Esdeveniments
COMPARTEIX:
TW - FB
CONVOCATÒRIA:
29/10/2021 - 30/10/2021
  • L’art i la sosteniblidad s’agafen de la mà per a teixir una xarxa de suports, treballs comuns i línies de millora per a arribar a un futur més verd i sa. 

Després de l’impacte positiu de la I Trobada d’Art i Sostenibilitat que va tindre lloc a l’inici de l’any, presentem la segona edició on de nou a través de 3 sessions, ens endinsarem, de la mà d’experts de l’àmbit cultural i artístic, al costat d’expert i investigadors del sector sostenible en una sèrie de debats i converses on intercanvien idees i presenten projectes entrellaçats de cara a millorar la sostenibilitat en els esdeveniments culturals.

Què és?

Una programació, gratuïta, presencial i en línia de 3 sessions on experts de l’àmbit cultural i artístic, al costat d’experts i investigadors del sector sostenible, debatran, intercanviaran idees i presentaran projectes entrellaçats de cara a millorar la sostenibilitat en els esdeveniments culturals.

Quan i on?

29 i 30 d’octubre de 2021 en Las Naves, carrer Joan Verdeguer 16 (València).

29 d’octubre de 19.00h a les 20.30h.

30 d’octubre tindran lloc 2 sessions des de les 11.00h a les 14.00h.

Objectius

· Reactivar el sector cultural després de (i durant) l’epidèmia de Covid-19.

· Potenciar projectes i artistes sostenibles i culturals aplicant mesures adequades a l’agenda 2030 i de cura de medi ambient.

· Programació feminista, inclusiva i igualitària.

· Difusió d’artistes i investigadores valencianes en la programació.

· Crear línies d’investigació i treball per a aplicar en esdeveniments.

· Presentació de noves idees de desenvolupament.

· Teixir xarxa de professionals.

Jornada 1,  29 octubre (19.00-20.30): Art sostenible V.2

Participants:

– Cristian Gil – Artista i investigador

– Rosa Montesa – Artista

– Nano Pia – Artista

– Jesús Poveda – Artista i dissenyador gràfic

– Chiara Sgaramella – Artista i gestora cultural.

Parlarem amb alguns dels artistes que han exposat les seues obres en la Mostra d’art sostenible de la Trobada i tractarem de dislumbrar a través de preguntes i respostes directes què els motiva a treballar en aquestes línies. Per quin art sostenible? Què els inspira? Què els motiva? Es busca un canvi o reacció en el públic o és una mostra d’expressió?

Es pot canviar la percepció de la realitat i conscienciar realment a través d’obres artístiques i exposicions?

En la sessió “Art sostenible V.2” reprenem el debat que ja vam tindre en la primera edició, aquesta vegada xarrant directament amb 6 artistes que combinen en les seues obres art i sostenibilitat a través de la seua conceptualització, creació, producció, comunicació i materials. Ens contaran que és el que els inspira, que pretenen transmetre amb les seues obres, fins on es pot conscienciar a través de l’art i que els aporta aquestes creacions. Més informació.

Jornada 2, 30 octubre (11.00-12.15): Conscienciar a través de la cultura sostenible 

Participants:

– Helena Gómez – La lola boreal (Dansa i teatre)

– Ana Rico – Formiguer (Esdeveniments)

– Laura Casla – Baobab Oci Creatiu (Oci i educació)

– Enriqueta Rocher – Mandarina Borda (Creació i investigació)

En la sessió “Conscienciar a través de la cultura sostenible” ens acostarem a 4 bones pràctiques que s’estan desenvolupant a la Comunitat Valenciana a través de les quals, combinant art, cultura i sostenibilitat, s’està intentant educar i conscienciar a majors i joves de la importància de ser sostenibles amb el nostre entorn per a preservar el medi ambient i el que ens envolta. Escoltarem 4 projectes innovadors i realistes i buscarem les seues línies de trobada i cooperació així com aquestes idees poden estendre’s a altres conceptes. Més informació.

Jornada 3, 30 octubre (12.30-14.00): La cultura dels ODS

Participants:

-Blanca de la Torre (En línia) – Comissària exposicions, experta en Art i Sostenibilitat.

-Raúl Abeledo – Investigador cultura i sostenibilitat.

– Associació ADONAR – Cultura social

En la sessió “La cultura en els ODS” tindrem una conversa entre Blanca de la Torre, Associació ADONAR I Raúl Abeledo en la qual tractarem d’esbrinar perquè no existeix un ODS en l’agenda 2030 centrat en la cultura. O si ho existeix? Com s’està treballant i entrellaçant els diferents sectors i agents per a introduir la cultura en els ODS? Com d’important serà la cultura sostenible en el futur més pròxim? Més informació.

Informació:

Les jornades tindran lloc de manera presencial i en línia.

En línia través de Youtube, de manera gratuïta sense registre. Es proporcionarà el link d’enllaç en la web i en els diferents links d’esdeveniments en RRSS.

Per a assistir presencialment, es reservarà plaça en el mail: contacto@siberiaenlacabeza.com fins a completar aforament (molt reduït). S’obriran 2 torns de reserva, un per a la sessió del 29 d’octubre i un altre únic per als dues sessions del dissabte 30 d’octubre. Les reserves es realitzaran per estricte ordre de petició. La trobada es complementarà amb una exposició titulada “Mostra d’Art Sostenible” que tindrà lloc del 19 d’octubre al 21 de novembre en Las Naves.

Més informació i programació: www.siberiaenlacabeza.com

desde hasta
Scheduled ical Google outlook Esdeveniments
COMPARTEIX:
TW - FB
CONVOCATÒRIA:
29/10/2021 - 30/10/2021