Sense categoria

Exposició “Páginas amigas”

CATEGORIA:
Sense categoria
COMPARTEIX:
TW - FB
CONVOCATÒRIA:
  • “Páginas amigas”. Perspectives al voltant del dibuix s’inaugura a Las Naves el 24 de gener.
  • Es tracta d’una mostra que anirà acompanyada de xarrades i tallers.

La mostra “Páginas amigas” proposa una exploració per diferents maneres d’entendre el dibuix en relació al pedagògic, l’autoedició i l’exploració gràfica. En “Páginas amigas”participaran dibuixants de diferents edats, tradicions i procedències, amb l’objectiu de generar diàlegs intergeneracionals i culturals.

Organitzada per l’Asociación Vendo Oro, es vol mostrar el dibuix com un lloc de trobada entre individus i col·lectius diversos que parlen en diferents llenguatges visuals però que, al cap i a l’últim, formen part d’un comunitat especial unida per certa singularitat en la pràctica. Una comunitat que si bé forma part d’un grup major, com pot ser el de tots aquells que es dediquen al dibuix, treballen des de les vores, convertint-se en una comunitat quasi paral·lela.
Participen Haz, Raisa Álava, Muriel Bellini (l’Argentina), Paz Boira, Gonçalo Duarte (Portugal), Alba Feito, Andrea Ganuza, Paola Gaviria (Colòmbia), Don Rogelio J, Roberto Massó Tatiana Mutilva, Clara Iris Ramos, Carlota Ribs, Carlos Santonja, Attila Stark (Hongria) i El Brazo Torcido Group.

“Páginas amigas” desitja també ser una festa dedicada al dibuix pel que, durant el temps que estiga l’exposició, es duran a terme diversos tallers, xarrades i sessions de dibuix.

PROGRAMACIÓ

Divendres 24 de gener:

18:00h.: Passe de premsa i visita guiada a persones interessades prèvia cita.

19:30h.: Inauguració.

Dissabte 25 de gener:

11:00h a 15:00h.: Taller “Dibuix del braç tort: Dibuixar sense dibuixar” 

A partir de la idea dels geoglifos (traços en la terra que generen figures), indagarem sobre el fet de caminar i dibuixar. Farem un recorregut pels voltants de Las Naves, recol·lectant objectes que després puguem usar d’eines de dibuix.

Divendres 31 de gener:

19:00h.: Xarrada amb Don Rogelio J.

Dissabte 1 de febrer:

11:00h a 15:00h.: Recursos analògics per al disseny i la il·lustració. Taller amb Don Rogelio J.

Dirigit a professionals, persones sense experiència o analfabetes gràficament, es tracta d’un taller pràctic on tractarem diferents recursos del disseny gràfic analògic que són les diferents eines en les quals estan basats els programes d’edició digital actual. Explicant, practicant i modificant aquestes tècniques veurem les seues possibilitats plàstiques i creatives, per a després poder digitalitzar-les i utilitzar-les com un recurs digital més.

Divendres 7 de febrer:

Xarrada amb Roberto Massó.

Dissabte 8 de febrer:

11:00h a 15:00h.: Còmic i abstracció. Taller de dibuix amb Roberto Massó.

Es tracta d’un taller pràctic on explorar les possibilitats del dibuix abstracte i geomètric en la narració gràfica. A través de diferents exercicis intentarem veure què és el còmic abstracte i l’experimentació gràfica. Público al qual va dirigit: Qualsevol interessat en el dibuix i el còmic. No és necessari coneixements previs de dibuix, ni narració.

Divendres 14 febrer:

19:00h.: Xarrada amb Paz Boira

Dissabte 15 febrer:

11:00h a 15:00h.: Laboratori artístic de la diversitat. Taller amb Paz Boira.

Paz Boira és autora de novel·la gràfica, coeditora de l’editorial
 belga Fremok i art terapeuta. Va créixer a Bèlgica on va formar part d’un projecte sense precedents: la co-creació i co- publicació d’una sèrie de llibres realitzats a dues mans (col·lecció Knock Outsider). Al costat de Remy Pierlot co-van realitzar “Ens terres sombres” (“Les nostres ombrívoles terres”). Remy forma part d’un grup d’artistes amb diversitat funcional psíquica que acudeixen diàriament a un centre de 
dia molt inusual: la “S” Grand Atelier, un centre d’expressió artística dirigit a persones amb diversitat funcional situat en Les Àrdenes belgues. De la “S” emergeixen una infinitat d’artistes que gaudeixen d’una vida professional com qualsevol artista de renom. 
Aquest taller no sols està dirigit a persones amb diversitat funcional sinó 
a qualsevol que desitge iniciar-se en la tècnica del monotip en un espai de co-creació orientat a la narrativa gràfica.

Divendres 21 febrer:

19:00h.: Visita guiada prèvia inscripció.

Dissabte 22 febrer:

11:00h a 15:00h.: Producció de pamflets amb mimeógraf. Taller amb Clara Iris Ramos.

Atents amb la propaganda! El taller de producció de pamflets és una sessió lúdica ideada per Clara Iris Ramos i Miguel Porlan on s’explora (i explota) la potència comunicativa del dibuix de la mà de les gràfiques populars del món.

Divendres 28 febrer:

19:00h.: Xarrada amb Alba Feito.

Dissabte 29 febrer:

11:00h a 15:00h.: Viscós però saborós. Dibuix com a matèria. Taller amb Alba Feito.

Des del record i les sensacions construirem paisatges de textures dibuixades. Com el dibuix està fet de matèria i com la matèria construeix dibuix. Des de la sensació o el record dibuixarem la duresa, la rigidesa, la rugositat, la qual cosa és bla, etc. Utilitzarem eines bàsiques, tinta negra i pinzell, per a construir paisatges de textures dibuixades. Els papers de grandària àmplia ens ajudaran a experimentar amb l’espai.

 

Inscripcions: talleres.tenderete@gmail.com

COMPARTEIX:
TW - FB
CONVOCATÒRIA: