Cartell anunciador de l'expossició Beyond the plastic wave
Eventos ICC

Exposició Beyond the plastic wave

CATEGORIA:
Eventos ICC
COMPARTEIX:
TW - FB
CONVOCATÒRIA:
06/10/2022 - 25/11/2022

Una instal·lació immersiva de Carmen Baselga i Héctor Serrano que pretén, d’una banda, donar a conéixer la problemàtica de la contaminació de les deixalles de plàstic en els nostres oceans, i en particular de la mar Mediterrània per ser el nostre hàbitat natural; i d’altra banda, serveix com a revulsiu en l’ús de plàstics i com a instigador per a la fabricació de productes a partir de material reciclat, promovent així l’economia circular.

L’exposició gira al voltant de la contaminació de la mar Mediterrània per la presència de residus plàstics, i les seues conseqüències presents i futures. L’espai s’estructura en tres zones. En accedir a la sala, ens rep una peça de grans dimensions que evoca el mar, una ona de 7 m de longitud fabricada mitjançant impressió 3D a partir de restes de plàstic reciclat.  

Completem l’experiència amb un paisatge sonor en què es combinen sons del mar i la platja, fragments d’entrevistes sobre el Mediterrani i la seua gent, i converses amb pescadors de diferents llocs. A les parets perimetrals, huitanta cartells de gran format, com si foren un crit que potencia l’essència de l’exposició, ens mostren titulars trets de diversos mitjans de comunicació que ens alerten de la problemàtica en qüestió. 

A continuació, hi trobem una altra instal·lació, inspirada en els mercats d’espècies típics del Mediterrani, però en esta ocasió els sacs contenen sorra que representa diversos llocs de procedència de la costa. Amb una lupa podrem observar els microplàstics que es troben en la mostra real de sorra de les nostres platges, repartida en diversos sacs.

Finalment, podem visualitzar vídeos amb reportatges i entrevistes sobre la temàtica, així com també un making off de la creació de l’ona gegant impresa en 3D. En definitiva, Beyond the plastic wave és un exercici d’evocació creativa i sensorial, dissenyat per Héctor Serrano i Carmen Baselga que no deixarà ningú indiferent. 

L’exposició es podrà visitar a Las Naves amb entrada lliure del 6 d’octubre al 25 de novembre.

desde hasta
Scheduled Eventos ICC Exposicions Programació
COMPARTEIX:
TW - FB
CONVOCATÒRIA:
06/10/2022 - 25/11/2022