Agroalimentació
DISCO SOPA
CATEGORIA:
Agroalimentació
COMPARTEIX:
TW - FB
CONVOCATÒRIA:
  • Amb l’organització de Disco Sopa el centre d’innovació Las Naves vol inspirar a les i els ciutadans a pensar d’on venen els aliments, per a conscienciar-nos de la magnitud i l’impacte del desaprofitament.
  • Des de Las Naves volem mostrar que totes aqueixes verdures descartades per ser lletges o no entrar dins dels cànons dels supermercats són perfectament aptes per a l’ús i el consum.

D’acord amb un estudi realitzat per l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO), un terç de tots els aliments produïts per al consum humà en el món es perd o es malgasta. Cada any, 1,3 milions de tones d’aliments perfectament comestibles no es mengen. Una part important d’ells és simplement rebutjada per xicotetes irregularitats estètiques, colps o taques, ja que no compleix amb la forma, grandària i color de les normes que les grans cadenes de supermercats imposen i a les quals han acostumat als consumidors.

Volem canviar això. I una manera d’aconseguir l’atenció sobre aquest important problema és mostrant que tots aquests «descartes» són perfectament bons per a ser cuinats. Volem demostrar que aqueixes verdures tortes, colpejades o tacades són aliments valuosos i tan nutritives com el producte perfecte disponible a les botigues.

Disco Sopa és una manera de mostrar això. Aquest moviment té la intenció d’inspirar a tots els ciutadans i ciutadanes a pensar d’on venen els seus aliments, per a conscienciar-nos de la magnitud i l’impacte del desaprofitament de menjar.

Comptarem amb la col·laboració del projecte Un Tercio del Huerto, que rescata els productes locals rebutjats pels seus cànons estètics perquè arriben a les persones, contribuint així a la lluita contra el desaprofitament alimentari.

Xef
El xef Miguel Gómez dissenyarà i cuinarà una recepta, que podrà ser degustada per les persones que assistisquen, amb productes que no seran “perfectes” portats per agricultors que ens explicaran la diferència entre l’estètica i la qualitat.

Música
Durant l’esdeveniment gaudirem del xou de Miguelitos en el seu format Dj, seguit del concert de Colectivo da Silva.

MIGUELITOS
Miguelitos és un projecte musical que naix arran d’aqueixos balls adolescents que totes i tots, en algun moment, hem practicat enfront de l’espill de la nostra habitació. Una mescla efervescent del folklòric i el modern. I en aquesta ocasió, Miguelitos venen en format Dj.

COL·LECTIU DA SILVA
Colectivo da Silva són, sens dubte, un dels nous noms per a 2020. El seu primer àlbum es diu “Vacaciones” i ha sigut produït per Banin Fraile de Los Planetas. Un disc que conté 10 cançons coloristes amb un so postyeyé, que es mouen entre els espectres de l’el-fi, el dolç vesprejar del pop i l’umbrío so de la psicodelia. L’engranatge d’aquesta maquinària fluorescent.

SOSTENIBILITAT

El cartell de Disco Sopa és obra de Pablus i ha sigut dissenyat per a imprimir-se en risografia, una tècnica de serigrafia digital alineada amb la filosofia de l’activitat. D’una banda, el respecte pel medi ambient en la composició de les tintes, amb base de soja, que no contenen dissolvents. D’altra banda, l’acabat singular gràcies al seu sistema d’impressió en el qual és freqüent que es produïsquen certs  ‘desperfectes’ que aporten valor a cada còpia, ja que totes elles són diferents entre si malgrat provindre d’un mateix projecte.

L’entrada és lliure fins a completar aforament.

COMPARTEIX:
TW - FB
CONVOCATÒRIA: