Programació

16ª Edición Weird Market

CATEGORIA:
Programació
COMPARTEIX:
TW - FB
CONVOCATÒRIA:
01/10/2024 - 06/10/2024
  • El complex Las Naves-La Harinera i La Filmoteca seran els punts neuràlgics del Mercat Internacional d’Animació, Videojocs i New Mitjana.
  • El cartell del 2024 està dissenyat per l’estudi d’animació espanyol Mr. Klaus i recupera la icònica figura que van presentar en 2020.

València acollirà un any més el Weird Market, Mercat Internacional d’Animació, Videojocs i New Mitjana. La 16a edició d’esta cita referent del sector confirma les seues dates, de l’1 al 6 d’octubre – sent la part professional els dies 3, 4 i 5 d’octubre – i noves seus que acolliran a centenars de professionals. La Harinera i Las Naves se sumen a la Filmoteca Valenciana com a centres de referència per a una nodrida i multidisciplinària programació que cada any abasta presentacions de projectes, xarrades, espais de networking, recruitment i projeccions, entre altres.

En el seu tercer any en la capital del Túria, l’esdeveniment clau per al sector de l’animació i els videojocs anuncia nous emplaçaments com el complex Les Naus-La Farinera, que forma l’eix innovador públic de la ciutat amb més de 10.000 metres quadrats i amb el qual l’Ajuntament de València vol posicionar a la ciutat com un gran hub de referència europea a l’altura dels existents a Berlín, París o Amsterdam.

En esta edició es reforça la seua faceta professional amb la creació de la jornada Weird Invest, una sessió centrada en la inversió i finançament per a projectes d’animació i videojocs. Esta iniciativa que es realitza gràcies al suport d’ICEX, Animation from Spain i Games from Spain, tindrà lloc el dijous 3 d’octubre i ve a ampliar la sòlida i cuidada àrea professional. L’objectiu és acostar nous models de finançament, analitzar “case studies” i aprofundir en l’ús de tecnologies disruptives; a més ja s’ha confirmat la participació d’inversors, publishers i institucions.

Des de l’organització es confirma un any més la celebració del showroom de videojocs i animació per al divendres 4 i el dissabte 5; L’edifici de Las Naves acollirà tots els estands on es podran provar experiències innovadores i propostes inèdites. Un aparador per a professionals i públic general que, com a novetat en este 2024, comptarà amb la col·laboració d’Indie Dev Day (la major fira de videojocs independents d’Espanya). Les inscripcions per a participar en el showroom es mantindran obertes fins al 19 d’agost. Més info en SHOWROOM 2024 – WEIRD (weirdmarket.es)

La resta de línies mestres de la programació es confirmen amb una jornada de recruitment el dimecres 2 d’octubre, on empreses capdavanteres buscaran completar els seus equips de treball amb nous professionals de tots els perfils. A més, hi haurà conferències i presentacions de projectes entre el divendres i el dissabte; allí serà on s’estrene Bufet Paradís d’Héctor Zafra (Premi Projecte Curt Movistar Plus+ en 2022). Altres temàtiques que tindran el seu propi espai són el prototipatge d’animació i videojocs o les cinemàtiques i game trailers amb The Line i Sunshine Animation Studio, entre altres.

El beerworking torna el divendres a la vesprada-nit i les projeccions del festival de curtmetratges (WFest) es repartiran entre els dies 1, 2 i 3 d’octubre en la Filmoteca Valenciana, Edifici Rialto. En este últim àmbit s’emmarca la presentació de les obres nacionals a competició: el dijous 3 d’octubre; mentres que el palmarés es projectarà el diumenge 6 d’octubre.

Complementant la programació es tornaran a obrir espais de networking i s’afig la possibilitat de l’ús de l’app de reunions per a empreses, a més de per a creadors que tinguen projecte en el catàleg.

El cartell del 2024 està dissenyat per l’estudi d’animació espanyol Mr. Klaus i recupera la icònica figura que van presentar en 2020.

COMPARTEIX:
TW - FB
CONVOCATÒRIA:
01/10/2024 - 06/10/2024