L’últim concert del cicle Super·lab comptarà amb l’actuació internacional del pianista d’avantguarda Reinhold Friedl

19 de juny de 2024
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB

/ El cicle de concerts de música experimental finalitza aquest dijous 20 de juny i es reprendrà al setembre

/ Super·lab està emmarcat en les activitats entorn de «Super·Sonic, col·lecció Francisco López de música experimental i audioarte», promogut pel laboratori sonor Sono·lab de València Innovation Capital

/ Sono·lab cerca així democratitzar i divulgar el coneixement dels nous corrents de producció musical i l’ús de la tecnologia i la innovació en les creacions artístiques

El laboratori d’investigació sonora de l’Ajuntament de València, dins de l’estratègia València Innovation Capital, Sono·lab, presenta la cinquena i última jornada de la temporada de Super·lab, el cicle d’actuacions en directe vinculat a «Super·Sonic, col·lecció Francisco López de música experimental i audioarte».

Aquest esdeveniment, que se celebra cada tercer dijous del mes, es reprendrà al setembre després d’un descans durant els mesos de juliol i agost.

L’última jornada d’aquesta temporada tindrà lloc el dijous 20 de juny a les 19.30 hores, amb l’actuació del reconegut pianista i compositor Reinhold Friedl. Friedl, que va estudiar piano, composició, musicologia i matemàtiques, es va doctorar en la Universitat Goldsmiths de Londres amb una tesi sobre la música de cinta de Xenakis, una filologia de la música electroacústica.

Com a director del conjunt avantguardista zeitkratzer i pioner en tècniques esteses de piano, Friedl ha rebut nombrosos premis i beques. Amb més de cent CD i LP publicats com a compositor i intèrpret, ha col·laborat amb músics de renom com Phil Niblock, Lou Reed, Alvin Lucier, Lee Ranaldo (Sonic Youth), Helmut Oehring, Nicolas Collins, Laurie Anderson, Merzbow, Mario Bertoncini (nuova consonanza), Keiji Haino, Rashad Becker, Kasper T. Toeplitz, Zbigniew Karkowski, Francisco López, John Duncan i Whitehouse, entre altres.

Friedl també col·labora interdisciplinariamente amb artistes com Sasha Waltz i Frank Castorf (Volksbühne Berlin). És comissari de la sèrie de discos Perihel per a Karlrecords, i creador de la Off-ICMC (Conferència Internacional de Música per Ordinador). Ha dirigit el departament de música de Podewil Berlin i esdeveniments com la Nit de Xenakis en la Wiener Festwochen 2022, a més d’haver realitzat més de 50 programes de ràdio per a WDR3 Open Music – Studio elektronische Musik Colònia. Ha sigut membre del jurat a Ars Electronica i és professor convidat en l’Institut Katarina Gurska de Madrid, realitzant conferències i concerts a tot el món.

Per a la seua actuació en Super·lab 5, se situarà un piano de cua en el centre de la sala Polivalent de Las Naves i el públic assistent es disposarà al voltant de l’artista. L’entrada és gratuïta amb inscripció prèvia.

Super·lab forma part de la programació d’activitats entorn de Super·Sonic, una de les majors col·leccions del món de música experimental i audioarte, allotjada en Las Naves des de novembre de 2023. Aquestes jornades tenen com a objectiu promoure l’experimentació sonora i servir com a plataforma perquè artistes presenten les seues propostes innovadores en directe.

Com a laboratori d’investigació sonora, Sono·lab promou la innovació i l’ús de noves tecnologies aplicades a la música i cerca democratitzar i divulgar el coneixement dels nous corrents de creació i producció musical.

València Innovation Capital

L’estratègia València Innovation Capital de la Regidoria d’Innovació de l’Ajuntament pretén fomentar una ciutat dinàmica, diversa i creativa que siga el hub d’innovació tecnològica de referència del Mediterrani. Aquesta estratègia promou la col·laboració públic-privada, ser catalitzadora de l’ecosistema d’innovació i emprenedoria tecnològica de la ciutat i cerca generar ocupació de qualitat i d’alta qualificació a València.

La tecnologia és el com, i l’ésser humà és el perquè. València Innovation Capital aposta per resoldre els problemes reals de la ciutat amb una innovació pròxima que siga efectiva i tinga un impacte directe en la vida de les persones.

COMPARTEIX:
TW - FB