logo-ajunt
WEB ACCESSIBLE

Festival de la Cançó del Grau 2016

01/07/2016-22/07/2016
  • Conciertos
  • Programació

Arriba l’estiu i ja està de tornada el Festival de la Cançó del Grau, la cita anual amb les cançons en la part més fresca i esvalotada de la ciutat que tindrà lloc en la terrassa de Las Naves.
El #FCGRAU2016 ens proposa aquest any una sèrie de cites relacionades amb la música en directe, amb alguns dels millors discos, artistes i sobretot cançons publicades durant aquest últim ańo a la ciutat de València: del power pop de Star Trip, una formació comandada per Vicente Prats, al dream pop d’esta superbanda valenciana que respon al nom de Mist, passant per les melodies pròpies d’un dels millors cancionistas (perdó pel palabro) de la nostra terra, Oscar Briz. Completarem amb la presentació del primer disc en solitari de l’ex Sr. Mostaza, Luis Prado, un geni dels escenaris al que ja toca reconèixer.
Complementa els concerts un cicle de documentals musicals programats en col·laboració amb el festival In-Edit Beefeater de Barcelona al voltant d’artistes com Leonard Cohen, Los Desechables o Rumba Tres. L’organització és a càrrec del Projecto Matraz del Grau i el seu objectiu no és un altre que el de reivindicar la tradició festivalera pròpia de les costes del Mediterrani.
Olvídensen de Sant Remo, Benidorm, Benicassim i totes aquestes celebracions de la nostàlgia musical pròpies de generacions precedents.
És el moment del #FCGRAU2016: música, estiu i cançons en els Poblats Marítims de València. Que no us ho hagin d’explicar.

Programació:

CONCERTS
Divendres 1 de juliol de 2016, 21 hores: Star Trip
Star Trip és un grup de València format per Vicente Prats, Rafa Navarro, Alvaro Arciniega, Roberto Timó, Montxo Burgos i Txema Mendizabal. Es dediquen a fer cançons de power pop al mes pur estil Big Star, Gin blossons, Gigolo Aunts, Teenage Fanclub, Velvet Crush i una llarga llista mes de bandes a les quals adoren. La seva ànima matter és Vicente Prats del que l’única referència anterior que existeix és el disc que va gravar fa més de cinc anys, una delícia, una joia amagada al seu nom que va ser reeditat l’any passat gràcies a Pretty Olivia Records, segell alacantí que cuida amb manyaga a veritables llaminadures del pop actual.

Divendres 8 de juliol, 21 hores: Òscar Briz
Oscar Briz va tornar a la càrrega durant el 2015 amb un disc (Entre llums i ombres) realitzat sobre el dictat de dos conceptes bàsics: senzillesa i efectivitat. L’aire del repertori, amb sabors clàssics, així ho suggeria. Es va gravar amb la intenció de passar el mínim temps possible en l’estudi, transmetent així frescor i energia en la interpretació.

Divendres 15 de juliol, 21 hores: Luis Prado
Després de gairebé 15 anys al capdavant de Sr. Mostaza, Luis Prado debuta en solitari amb “Mis terrores favoritos”, un disc ‘conceptual’, si tal cosa seguís existint, lleugerament més intimista i fosc, i en el qual, a part del piano i la veu, s’encarrega de la resta d’instruments. Entre ràfegues de velles pel·lícules, es filtra el terror al declivi, a les sales d’espera, la por al canvi, al fet que et caigui ben el teu pitjor enemic, a aquesta salutació no retornada que esquerda la teva autoestima… tot això serveix per explicar-nos la història d’Ángela i F., dos cuarentones alguna cosa desubicados les vides del qual no paren de creuar-se enmig de certa desorientació vital. I com a narradors d’excepció, gens menys que Guilli Milkyway (La Casa Azul), Miguel Ríos i Coc Malla.

Divendres 22 de juliol, 21 hores: Mist
La història de Rick Treffers a Espanya comença a mitjan noranta amb Girlfriend Misery, un grup que va evolucionar primer a Miss Universe i d’aquí a MIST, que van publicar amb èxit de crítica i públic tres àlbums i un EP entre 2003 i 2008 amb Astre Discos. Després arribaria una volta a la seva llengua materna durant uns anys, projectes com la promotora de concerts Live In The Living, el seu atreviment amb l’espanyol, El Turista Optimista, que en 2013 també gaudiria de molt bona salut, i finalment la volta a les composicions en anglès i a Mist, a aquest The Loop Of Love, un cant a l’amor, a l’esperança, als somnis i a la nostàlgia, a aquest perenne optimisme romàntic, al desig i a la malenconia.

DOCUMENTALS
Bird on a Wire: Dijous 7 de juliol de 2016
(Tony Palmer/1974/Gran Bretanya/105 min)
El Don´t look back de Cohen. Una visió única del cantautor a la meitat de la seva portada mala sort gira mundial de 1972, bregant amb groupies en zel, capejant l’hostilitat de promotors i pensant en el perquè de tot. I les cançons: “Suzanne”, “Sisters of mercy”, “Sota long Marianne”… Un savi de la música popular caçat en un instant crucial.

¡El Peor Dios!: Dijous 14 de juliol de 2016
(A. Montes, D. Arasanz, N. Tarela/2013/Spain/86MIN). VOSE.
Autodestrucció. Drogues. Crim. Punk. Allà va la impossible tragèdia de D’un sol ús, grup maldi to defini t ivo. Tots els protagonistes (incloent a Tere Desechable) expliquen la foscor, el vici i la mala fortuna dels Cramps de l’extraradi.

Rumba 3, de ida y vuelta: Dijous 21 de juliol de 2016
(Joan Capdevila, David Casademunt/ 2015/ Espanya/ 90 min)
Premi nacional i del públic In-Edit 2015
Un panegíric als grans felicianos de la rumba catalana. L’alegria de viure del trio va desfer una mica els negres nubarrones del Franquisme. Una història de estrellato i cintes de gasolinera, brillants cantants i “dolentíssims” danzantes, de quilòmetres menjats i fans molt ardents, d’amor familiar, pobresa i ritme.

VENDA D’ENTRADES:

Ca La Mar
Justo Vilar, 19

Zona Canyamelar Valencia

Llibreria Ramon Llull
C. Ramon Llull 41

Zona Blasco Ibáñez Valencia

Dandy Horse Cycle Café

Event pasat

01/07/2016

22/07/2016