Las Naves premia amb 45.000 euros les idees més innovadores en cultura inclusiva

24 de setembre de 2018
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB

 

  • A la convocatòria s’han presentat un total de 81 projectes, dels quals han sigut seleccionats 15 perquè exposen davant del jurat el seu projecte.
  • Les millors idees innovadores per a fomentar la cultura inclusiva tindran un premi total de 45.000 euros i disposaran de 6 mesos per a engegar-ho a València.

Dimecres que ve 26 de setembre es coneixeran els premiats del ‘Concurs d’idees’ del Laboratori de Cultura Inclusiva, impulsat per Las Naves a través de la seua xarxa #ConnectaCultura amb la finalitat de reconèixer les iniciatives innovadores que més aporten a l’hora de resoldre alguns reptes en l’àmbit de la cultura inclusiva.

D’aquesta forma, el Laboratori de Cultura Inclusiva intenta donar resposta a través de la innovació a aquest repte que es presenta com un denominador comú en moltes ciutats avui dia i que es posiciona com un autèntic desafiament per part de les Administracions Públiques.

En aquest sentit, el regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Berto Jaramillo, ha explicat que “és important que apostem per trobar noves fórmules que contribuïsquen a tenir una ciutat més democràtica, volem innovar en el foment de cerca de nous públics i facilitar l’accés a la cultura de totes les persones”. Així mateix, l’edil ha incidit que “per a innovar en cultura inclusiva hem d’esforçar-nos per a poder oferir alguna cosa única on totes les persones amb les nostres diferències i singularitats ens sentim representades”.

Com a resposta a aquesta inquietud que plasma el concurs, un total de 81 projectes de tota Espanya s’han presentat a aquesta convocatòria que té una quantia econòmica total de 45.000 euros, amb un màxim de 15.000 euros per projecte guanyador.

De tots els projectes presentats, solament 15 han sigut seleccionats per a la fase final del concurs. Aquestes propostes tindran el dimecres l’oportunitat d’exposar els seus projectes davant d’un jurat professional durant 3 minuts cadascun i, posteriorment, durant 2 minuts hauran de respondre a preguntes d’aqueix jurat.

Els temes que s’han presentat al concurs són molt variats, des de metodologies per a la creació de productes culturals inclusius, iniciatives que fomenten la lectura fàcil, la gastronomia per a migrants, l’animació i unes altres on el feminisme i l’adolescència tenen un major protagonisme.

Els projectes que resulten guanyadors disposaran de 6 mesos per a iniciar el desenvolupament del seu projecte, el benefici del qual ha de revertir en la ciutat de València.

Per a dilucidar les iniciatives més interessants, el concurs compta amb un jurat format per representants de les quatre hèlixs de la innovació: la societat civil, el sector privat del sector, l’administració pública i la universitat.

COMPARTEIX:
TW - FB