La Secretària General d’Innovació Teresa Riesgo visita Las Naves per a conéixer les Missions València 2030

2 de juliol de 2020
CATEGORIA:
Estratègies de ciutat
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La Secretaria General depén del Ministeri de Ciència i Innovació.
  • Les Missions València 2030 marcaran la política d’innovació de la ciutat de València durant la dècada vinent.

La secretària general d’Innovació del Ministeri d’Innovació i Ciència, Teresa Riesgo, ha visitat aquest matí Las Naves, centre d’innovació de l’Ajuntament de València, per a conéixer les Missions València 2030 que marcaran la política d’innovació a la ciutat durant la dècada vinent. Així mateix també s’ha reunit prèviament a l’Ajuntament amb l’alcalde Joan Ribó.

Durant la seua visita al centre d’innovació, Teresa Riesgo i la seua cap de gabinet Elisa Rivera han intercanviat estratègies i sinergies en innovació amb el regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement Carlos Galiana, el cap de servei d’Innovació Fermín Cerezo, la directora de Las Naves Marta Chillarón i el subdirector tècnic del centre d’innovació David Rosa.

Les Missions València 2030 es van aprovar en el Ple de l’Ajuntament el mes de maig passat per àmplia majoria, 31 regidors de 33, en el Marc Estratègic d’Innovació Social i Urbana de la ciutat de València. Una iniciativa que, segons va avançar l’alcalde Joan Ribó, persegueix que València es convertisca en la Capital Europea de la Innovació.

El regidor d’Innovació, Carlos Galiana, ha explicat que “des del Ministeri de Ciència i Innovació els interessa molt el camí que estem marcant des de l’Ajuntament i el centre d’innovació Las Naves amb les nostres Missions València 2030 amb les quals pretenem que la innovació millore la vida de les persones, i que aconseguim entre tots i totes que València siga una ciutat més saludable, sostenible, compartida i emprenedora”.

Per part seua, la secretària general d’Innovació del Ministeri, Teresa Riesgo, ha destacat que “les Missions de València em semblen un exemple d’innovació urbana a les ciutats i en un lloc com València que crec que té molts reptes i possibilitats, i a més un sistema d’innovació molt ben armat com hem vist en Las Naves i amb la participació de tots. Crec que és un exemple de com fer les coses”.

Galiana també ha afegit que aquestes Missions “anticipen a la nostra ciutat les polítiques europees en matèria d’investigació i innovació, i ens posiciona amb un avantatge respecte a altres ciutats europees per a portar recursos i fons a València”.

Missions València 2030 ha despertat l’interés en altres ciutats europees ja que es proposen 5 estratègies, 12 compromisos i 80 accions d’innovació per a 2021-2023 que permeten la transformació cap a un model de governança de la innovació orientat a missions, treballant des de les quatre hèlices que componen el sector públic, privat, l’Acadèmia i la societat civil.

COMPARTEIX:
TW - FB