Emprens i teletreballes? Metodologies àgils per a adaptar-te a la nova situació

19 de maig de 2020
CATEGORIA:
Col·lab
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Cadascuna de les persones que mentorizan als equips que formen part del Col·lab de Las Naves comparteixen recomanacions per al treball en remot de gent que emprén i innova durant el confinament.
  • Arturo Puig, mentor de Metodologies Àgils.

El coronavirus ens ha sorprés a quasi tots sense un pla. Moltes empreses i startups estem canviant ràpidament els nostres terminis de producció, venda i… en definitiva, els nostres plans de futur. Però per desgràcia moltes altres empreses no seran capaces de reaccionar a temps i es veuran obligades a tancar.

Aquell manifest que en el 2001 van crear els CEOs de les principals empreses de Software del món per a fer front a les cada vegada més canviants condicions del mercat i al qual van anomenar Manifest Agile, està més d’actualitat que mai.

A continuació comentarem quatre d’aquests principis que hauràs de tindre en compte per a adaptar-te millor a aquesta nova situació.

1. Valorar més als individus que als processos i les eines

Els processos ajuden al treball i les eines milloren l’eficiència. Però sense persones amb coneixement tècnic i actitud adequada, no produeixen resultats. Amb una necessitat de canvi tan ràpid com l’actual, és innegable que els processos i eines hagen de canviar àgilment però, per a això, primer necessitem persones capaces de proposar iniciatives i adaptar-se ràpidament.

2. Valorar més el software funcionant que la documentació exhaustiva

Els documents són suport del programari, permeten la transferència del coneixement, registren informaciónn històrica i en qüestions legals són obligatoris, però són menys importants que els productes que funcionen.

3. Valorar més la col·laboració amb el client que els contractes

Les pràctiques àgils estan especialment indicades per a situacions en les quals els requisits són inestables per la velocitat de l’entorn.

Un contracte no aporta valor al producte; és només una formalitat davant possibles disputes. El valor del nostre producte serà percebut com el resultat d’haver donat resposta a les necessitats del client, per la qual cosa és més important saber en tot moment què necessita el client independentment de quins siguen les condicions contractuals.

Que no ens estranye rebre cridades aquests dies de la nostra companyia d’assegurances o del nostre banc únicament per a recordar-nos que són ací, que podem fer ús dels seus serveis o per a preguntar-nos, simplement, si necessitem alguna cosa. Aquesta és hui la seua estratègia de venda; recordar-nos que són útils i que ens poden ajudar. El mateix hem de fer nosaltres; deixar a un costat els contractes i telefonar als nostres clients per a advertir-los que som ací per al que necessiten i anticipar solucions als seus problemes.

4. Valorar més la resposta davant el canvi que seguir un pla

És més valuosa la nostra capacitat de resposta que seguir els plans preestablits. Els principals valors de la gestió àgil són l’anticipació i l’adaptació; diferents als de la gestió de projectes ortodoxa: planificació i control per a evitar desviacions sobre el pla.

Recordeu que només sobreviuran els que responguen de manera àgil i ràpida davant aquest canvi de plans.

COMPARTEIX:
TW - FB